Rioolgemaal Boesingheliede

Strak resultaat dankzij op maat gemaakt Triflex Speciaalvlies
Meer weten?

Rioolgemaal waterdicht

Een nieuw rioolgemaal werd dankzij Triflex ProDetail langdurig waterdicht. Door de golven en wendingen van het gebouw, is van te voren het Triflex Speciaalvlies op maat gemaakt. Ook is er voor gezorgd dat de overlappen niet of nauwelijks zichtbaar zijn.
Locatie
Haarlemmermeer
Oplevering
juni 2014
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
Multi Protect Nederland BV

Projectomschrijving

In de vierhoek IJmuiden, Amsterdam-West, Gouda en Wassenaar heeft Hoogheemraadschap Rijnland de zorg voor het water. Uit efficiëntieoverwegingen heeft het waterschap besloten om de oude rioolwaterzuiveringen te vervangen door rioolgemalen. De zuiveringen voldeden niet langer aan de huidige zuiveringstechnieken.

Architect Aletta van Aalst is maar wat blij dat Hoogheemraadschap Rijnland het nut van ruimtelijke kwaliteit inziet. En dus voor nieuwe gemalen ook de architectuur liet meewegen. Het ontwerp moest een trigger worden, zodat passanten er meer van willen weten. Voor de architect was dit een mooie uitdaging. Het ontwerp van het gemaal is heel ambitieus geweest. Het was vroeger al belangrijk dat ze functioneel en mooi waren. Kijk maar naar de oude molens.

De uitvoering van het ontwerp was nog niet zo gemakkelijk. Ter plaatste heeft de aannemer het raamwerk voorzien van houten beplating in een golfpatroon. Door alle techniek die in het gemaal zit, was het van groot belang dat alles waterdicht afgewerkt werd. Door de houten beplating te voorzien van Triflex ProTect en Triflex ProDetail is de behuizing langdurig waterdicht.

Casestudy
File

Gerelateerde referenties