Restauratie voergang melkveebedrijf Roelofs

Hersteld en duurzaam beschermd
Meer weten?

Voergang melkveebedrijf Roelofs

Beton wordt in de agrarische sector vaak blootgesteld aan zuren. Deze zuren zijn agressief en kunnen het beton invreten en daarmee aantasten. Op het moment dat de coating werd aangebracht waren de kalveren aanwezig. Daarom werd de vloer in fases aangepakt. Snel werken was dan ook noodzakelijk.
Locatie
Heino
Oplevering
september 2015
Segment
Agrarisch

Projectomschrijving

Beton wordt in de agrarische sector vaak blootgesteld aan zuren. Deze zuren zijn agressief en kunnen het beton invreten en daarmee aantasten. De betonnen ondergrond van deze veestal in Heino was door zuren in het mais ernstig aangetast. Een restauratie was dringend nodig om problemen te voorkomen.

De boerderij biedt ruimte voor zestig kalveren en vijfenzeventig melkkoeien. De jongveestal is gebouwd in 1996 als vervanging van de bestaande stal. Daarmee kwam er meer ruimte voor stro- opslag en verdere uitbreiding van de veestapel. Op het moment dat de coating werd aangebracht waren de kalveren aanwezig. Daarom werd de vloer in fases aangepakt. Snel werken was dan ook noodzakelijk.

De gerestaureerde vloer was extreem aangetast, met schades tot wel acht millimeter diep. Om de vloer voor te bereiden op de reparatie, werd deze eerst schoongemaakt met hogedrukreiniging. Daarna werd het oppervlak geschuurd op de plekken waar de straalmachine niet bij kon. Vervolgens kon de Triflex Cryl Primer 276 worden aangebracht met daar overheen een schraaplaag. Bij de gescheurde delen werd het Triflex ProPark systeem aangebracht. Oneffenheden werden gespachteld om de ondergrond in de voergoot klaar te maken voor Triflex DeckFloor RS 3K zonder instrooi. In het midden van de stal werd Triflex DeckFloor 3K mét instrooi en Triflex Cryl Finish 209 gebruikt. Hiermee is de vloer niet alleen hersteld en duurzaam beschermd, maar blijft de vloer ook schoner.

De eigenaar van het bedrijf is tevreden: „De voeropname is nu een stuk beter. Bovendien is het restvoer makkelijker weg te halen, het blijft niet plakken. En daarmee is stal is veel eenvoudiger en sneller schoon te maken.“

Gerelateerde referenties