Flats Raadhuisplein gerenoveerd

Galerijflats Drachten klaar voor de toekomst
Meer weten?

Renovatie Raadhuisplein

Het Raadhuisplein in Drachten onderging een ware metamorfose. Dit was voor VvE Raadhuisplein en VvE De Marke, het startschot om samen met mede-eigenaar WoonWinkelfonds te starten met een uitgebreide renovatie van een tweetal galerijflats.
Locatie
Drachten
Oplevering
juli 2015
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
De Groep RGVO BV

Projectomschrijving

Het Raadhuisplein in Drachten heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Er is een nieuwe parkeergarage aangelegd, het winkelgebied is uitgebreid en er werden nieuwe appartementen gerealiseerd. Er is een levendig en sfeervol gebied ontstaan met dito uitstraling. Voor VvE Raadhuisplein en VvE De Marke, het startschot om samen met mede-eigenaar WoonWinkelfonds te starten met een uitgebreide renovatie van een tweetal galerijflats.

De flats - gebouwd in 1968 - zijn voorzien van een nieuw hekwerk op de balkons en galerijen. Mooie glazen panelen die de wooncomplexen weer een moderne uitstraling geven. Het beton is geschilderd en de balkons zijn voorzien van een nieuwe decoratieve coating. Veel bewoners worden een dagje ouder. Zodoende was er de wens om de galerijen op te hogen.

Na een uitgebreide oriëntatie is gekozen om met Triflex te werken. Vanaf aanvang in januari 2013 tot oplevering in juli 2015 was Triflex nauw betrokken. Vanuit een adviserende rol zijn wensen en mogelijkheden in kaart gebracht. Om vervolgens de juiste systemen te selecteren en de uitvoering in een passend traject te gieten.

De galerijen zijn opgehoogd met Triflex BIS Aquapanel. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor het ophogen van oppervlakken en biedt duurzame bescherming, isolatie en werkt brandvertragend. Het oppervlak werd afgewerkt met granucol in de kleur zwart.

De balkons zijn voorzien van het Triflex BCS systeem. Een coating die zorgt voor bescherming en bovendien is aan te brengen in diverse kleurvariaties. Het geheel werd afgewerkt met Triflex Micro Chips. Een decoratieve coating die zorgt voor grip, toegepast in een zachte grijs tint. Modern en mooi in samenhang met de galerijen.

Gerelateerde referenties