Loopbruggen Hogeschool Utrecht

De bereikbaarheid van de daken evenals de vele detailafdichtingen, het Triflex ProTect systeem was het ideale alternatief.
Meer weten?

Loopbruggen Hogeschool

Veel details en enkel bereikbaar middels een hoogwerker, maar Triflex ProTect maakt het langdurig afdichten van dakoppervlaktes alsmede details, ook met een beperkte ruimte, mogelijk. De ideale oplossing dus.
Locatie
Utrecht
Oplevering
maart 2014
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
JL Kunststoffen BV

Projectomschrijving

Verouderde dakbedekking en lekkages door verschillende inwateringspunten waren de redenen dat de daken van de twee loopbruggen tussen de gebouwen van de Hogeschool Utrecht gerenoveerd moesten worden.

Bijzonder aan deze daken waren de bereikbaarheid middels eenhoogwerkeralsmededeveledetailsdiemoeilijk(langdurig) af te dichten zijn met traditionele dakbedekking. Door de vele details op het lager gelegen dakvlak was er weinig ruimte beschikbaar om werkzaamheden uit te voeren.

Er werd gezocht naar een duurzame toepassing. Mede door de goede ervaringen van de aannemer en de Hogeschool Utrecht werd er gekozen voor het Triflex ProTect systeem. Dit is een vloeibaar scheuroverbruggend, gewapend afdichtingssysteem op basis van PMMA en maakt het langdurig afdichten van dakoppervlaktes alsmede details, ook met een beperkte ruimte, mogelijk. De ideale oplossing dus.

Dat het Triflex Protect Systeem een uitstekende hechting heeft op de bestaande (PVC) dakbedekking was een bijkomend voordeel. Hiermee werden voorzieningen voor tijdelijke noodafdichtingen en sloopkosten bespaard.

Nu de oude dakbedekking is gerenoveerd, heeft de Hogeschool Utrecht de komende jaren weer zorgeloze daken.

Gerelateerde referenties