Koepeldak Dolfinarium

Dankzij Triflex Cryl hetzelfde zeegroene kleurtje.
Meer weten?

Koepeldak Dolfinarium

Als je het Dolfinarium nadert zie je het meteen: het grote, blauwe koepeldak. Een icoon voor het park. Na vele lekkages en gefaseerd onderhoud, is afgelopen zomer een start gemaakt met de complete renovatie van het dak.
Locatie
Harderwijk
Oplevering
april 2013
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
Van Venrooij Dakbedekkingen

Projectomschrijving

Als je het Dolfinarium nadert zie je het meteen: het grote, blauwe koepeldak. Een icoon voor het park. Onder dit dak bevindt zich het domein van de dolfijnen shows. Het is daarom belangrijk dat het dak in goede staat is. Na vele lekkages en gefaseerd onderhoud, is afgelopen zomer een start gemaakt met de complete renovatie van het dak. Voorwaarde was dat het dak in oude glorie werd hersteld.

Door de goede ervaringen van Van Venrooij Dakbedekkingen met de materialen van Triflex was de keuze snel gemaakt. De vloeibare kunststof coatingen kunnen snel aangebracht worden, zijn duurzaam, 100% waterdicht en in de juiste kleur aan te brengen. Een kwalitatief hoogwaardig materiaal en bij uitstek uitermate geschikt voor dit soort werkzaamheden.

Een aantal zeer belangrijke details op het dak zijn de aansluitingen van de 108 ronde lichtkoepels. De opstanden van deze lichtkoepels zijn door de uitvoerende partij waterdicht ingewerkt met Triflex ProFibre en voorzien van een finish in de kleur van de omliggende dakbanen.

Met het aanbrengen van Triflex ProFibre is het dak de komende jaren gegarandeerd waterdicht en schitteren de dolfijnen weer in de nieuwe show.

Gerelateerde referenties