Kelder De Grift weer waterdicht

'Meedenken over een goede oplossing was een mooie uitdaging.'
Meer weten?

Kelder De Grift

'Vaak kom ik projecten tegen, waar tegels zijn aangebracht met een waterdichting, maar dat dit niet voldoende blijkt te zijn', aldus Bastiaan van Esseveld, Rayonmanager bij Triflex. Veel lekkages zorgen voor meer problemen. Dit moet structureel worden opgelost. Maar die uitstraling van de tegels. Veel mensen vinden dat mooi. Geen systeem of ander product kan dit evenaren. Of toch wel?
Locatie
Apeldoorn
Oplevering
december 2015
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
NBK Oost

Projectomschrijving

De uitdaging

Het vloerveld aan de buitenzijde van het kantoorgebouw „De Grift“ in Apeldoorn, zorgde voor de nodigde problemen. In de onderliggende kelder waren lekkages aan de orde van de dag. De tegels waren gebroken, gebarsten en boden geen waterdichting meer. Echter was er goed over nagedacht om juist op dit stukje rond het gebouw tegels te gebruiken. Het was een kwestie van uitstraling. De architect heeft er destijds goed over nagedacht. Maar die lekkages gaven zoveel problemen dat er toch naar een duurzame oplossing gezocht moest worden.

Thumbnail
De Uitdaging
1/10
Thumbnail
De uitdaging
2/10
Thumbnail
Verwijderen bestaande bedekking
3/10
Thumbnail
Repareren en egaliseren met Triflex systeem
4/10
Thumbnail
Verwerken Triflex systeem
5/10
Thumbnail
Aanbrengen Creative Design patroon
6/10
Thumbnail
Creative Design: afwerken en instrooien
7/10
Thumbnail
Aanbrengen van de finishlaag na het verwijderen van de tape
8/10
Thumbnail
Het resultaat
9/10
Thumbnail
Het resultaat
10/10

De oplossing

Maar hoe realiseer je een waterdicht oppervlak met de uitstraling van tegels? Door te kiezen voor het afdichtingsysteem van Triflex met een tegelmotief. Met het Triflex Creative Design worden accenten, zoals het tegelmotief geplaatst op het afdichtingsysteem. Hoofdbestanddeel van het systeem is een folie die op een voorbereide ondergrond wordt geplakt en qua kleur uitgewerkt wordt. Tenslotte wordt de folie verwijderd en wordt de gewenste vloer zichtbaar.

Het resultaat

Een waterdicht vloerveld met de gewenste uitstraling! De aannemer is blij dat hij uiteindelijk voor dit systeem gekozen heeft, en niet voor standaard tegels. Het dek is dicht, de uitstraling is geweldig. Wat wil een mens nog meer. Het verschil tussen echte en gemaakte tegels is niet te zien.

De komende jaren is het wandeldek waterdicht, weersbestendig en met een een mooie uitstraling.

Casestudy
File

Gerelateerde referenties