Galerijvloer Herman Gorterhof weer vochtvrij en veilig bereikbaar

Galerij weer veilig voor oudere en mindervaliden bewoners
Meer weten?

Galerijvloer Herman Gorterhof

Op de galerijen van appartementencomplex Herman Gorterhof in Spijkenisse ontstond in de loop der jaren schade als gevolg van achtergebleven vocht in de constructie vanuit de nieuwbouw. Daarnaast stond de afwerking jaren bloot aan diverse weersomstandigheden, waardoor er veel extra vocht in het vloersysteem kon intreden, die de problemen alleen maar verergerden.
Locatie
Spijkenisse
Oplevering
Mei 2021
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Tissink Specialistische Afdichtingen

Projectomschrijving

De uitdaging

De wens van de opdrachtgever was om het gehele vloersysteem te verwijderen, zodat de constructie kon drogen en daarnaast te vervangen door middel van een duurzame, isolerende en waterdichte afwerking. Tevens was het van essentieel belang dat de veelal oudere en mindervalide bewoners hun woning op een veilige wijze konden betreden tijdens de renovatie.

De oplossing

Aan applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen de taak om de galerijen te renoveren. De uitvoering vond grotendeels plaats in de wintermaanden, waardoor het plaatsen van een speciaal doorwerk overkapping boven de galerijen essentieel was Om ervoor te zorgen dat de vloeren, na het slopen van de bestaande afwerking, weer veilig beloopbaar en waterdicht werden, is de keuze gemaakt om het Triflex BIS Aquapanel + BTS-P kwartzand fijn toe te passen: een gewapend ophoogen isolatiesysteem systeem.

Het proces

Als eerst begonnen de verwerkers met het slopen van de ondergrond. Daarna is er een bitumineuze dampremmende laag aangebracht, waarna er isolatieplaten op afschot werden aangebracht. Vervolgens brachten zij een drukverdeelplaat op afschot aan, waarna het duurzame en waterdichte Triflex-membraan op de vloer is verwerkt. Tot slot is de vloer voorzien van een slijtvaste en antislip afwerking. Door middel van isolatieplaten in verschillende diktes is er voldoende afschot t.b.v de afwatering gecreëerd. De geïntegreerde drukverdelende laag zorgt voor een drukvast en belastbaar oppervlak. Het membraan zorgt voor de waterdichting van het gehele pakket en is volledig naadloos.

Het resultaat

De eindafwerking zorgt voor voldoende antislip en slijtvastheid alsmede een esthetisch eindresultaat. Bovendien beschermt het systeem de onderliggende constructie tegen diverse invloeden van buitenaf en de oudere en mindervalide bewoners kunnen hun woning weer op een veilige wijze betreden.

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Gerelateerde referenties