?

Galerijvloeren Otra Banda Driebergen

De wens van de opdrachtgever was om deze vloeroppervlaktes weer extra fraai te laten ogen en de uitstraling volledig te laten passen bij het gehele complex. Ook was het belangrijk dat de galerijvloeren weer voor jaren mee konden gaan en de bewoners al snel veilig hun woning konden betreden.
Locatie
Driebergen
Oplevering
november 2020
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Neston Betonconservering B.V.

De uitdaging

Bij dit complex waren de oude galerijvloeren sterk vervuild, waardoor het een slordige uitstraling kreeg. Het werd hoog tijd voor een esthetische metamorfose en een vernieuwde duurzame vloerafwerking. De wens van de opdrachtgever was om deze vloeroppervlaktes weer extra fraai te laten ogen en de uitstraling volledig te laten passen bij het gehele complex. Ook was het belangrijk dat de galerijvloeren weer voor jaren mee konden gaan en de bewoners al snel veilig hun woning konden betreden. Aan Neston Betonconservering de taak om dit project aan te pakken.

De oplossing

Buitenruimtes hebben heel wat te lijden door intensief gebruik, vocht, zon of strooizout. Het is daarom van groot belang dat deze optimaal beschermd worden. Beschadigingen kunnen namelijk een verwoestend effect hebben. Daarom is de keuze gemaakt om het Triflex BFS-kwartszand fijn en het Triflex BTS-P toe te passen. Beide systemen zijn ingestrooid met kwartszand fijn en afgewerkt met een kleurfinish.

De constructie wordt met het BFS-systeem beschermd tegen grote, mechanische belastingen. Daarnaast is het ideaal dat ook bij lage temperaturen de uithardingstijd minimaal is, waardoor het mogelijk is om het systeem vrijwel het hele jaar aan te brengen. Doordat de detailaansluitingen en voegen volledig met het gewapende membraan van Triflex worden afgedicht, zijn ze gegarandeerd waterdicht en daarnaast ook makkelijk te onderhouden. Door de vele kleurvariaties kunt u naar hartenlust kleuren combineren. En door kwartszand in te strooien kan er naast patronen of accenten, ook voldoende antislip aangebracht worden.

Valpartijen vanaf een trap kunnen nare gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat traptreden in appartementencomplexen voldoende antislip zijn. Door het vloeibaar aangebrachte BTS-P systeem worden alle details van elke trapconstructie naadloos afgedicht. Door de gietmortel worden oneffenheden makkelijk weggewerkt en is het mogelijk om de stootkanten te versterken door middel van een metaalstrip. Deze versterking brengt een langere levensduur met zich mee en zorgt voor veiligheid voor de gebruiker.

Het proces

Voordat de verwerkers van start gingen, werd er een hechttest uitgevoerd op de bestaande coating. De test liet zien dat de bestaande afwerking nog goed gehecht zat. De keuze voor een nieuwe afwerking was dan ook vanuit een esthetisch oogpunt. De huidige coating hoefde niet verwijderd te worden, wat veel kosten heeft bespaard tijdens het project. Applicateur Neston bracht eerst een proefvlak aan, waar de VvE zeer tevreden over was. Naar aanleiding van deze beoordeling werd het project vervolgd. Tijdens de applicatie verrichtten Triflex’ technische adviseurs diverse inspecties. De systemen zijn zorgvuldig aangebracht en de bewoners konden na applicatie al snel veilig hun woning betreden.

Het resultaat

Het resultaat is een volledig naadloos, duurzame en esthetische vloer met voldoende antislip. De galerijen en de trappen zijn veilig beloopbaar voor de bewoners en lekkages krijgen geen kans. Een zeer geslaagd project!

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5