Appartementencomplex Octant duurzaam en esthetisch gerenoveerd

Veilig beloopbare galerijvloeren met een antisliplaag
Meer weten?

Galerijvloeren Octant

Op de galerijvloeren van het moderne appartementencomplex Octant in Dordrecht, met veelal oudere en mindervalide bewoners, ontstond onthechting van de bestaande oppervlaktecoating. Deze was aan het einde van haar levensduur en diende gerenoveerd te worden met een nieuwe hoogwaardige coating.
Locatie
Dordrecht
Oplevering
april 2021
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Rumitec

De uitdaging

Op de galerijvloeren van het moderne appartementencomplex Octant in Dordrecht ontstond onthechting van de bestaande oppervlaktecoating. Deze was aan het einde van haar levensduur en diende gerenoveerd te worden met een nieuwe hoogwaardige coating. Een veilig beloopbare vloer was een vereiste bij het renoveren van de galerijvloeren. Ook wenste de opdrachtgever om de gootzones te behouden, om zo kosten te besparen. Tot slot was het belangrijk dat de galerijvloeren esthetisch gezien pasten bij het geheel van het appartementencomplex. 

De oplossing

Rumitec kreeg de taak om dit project aan te pakken. De keuze is gevallen op het Triflex BAS systeem, 3-laags. Veiligheid en esthetiek worden door Triflex voor nieuwbouw en appartementen gecombineerd met dit ijzersterke systeem dat onder andere snel uithardend, waterafstotend en naadloos is. Omdat het een vrij dun systeem is, volgt het membraan het profiel van de ondergrond. Een goede voorbehandeling van het oppervlak is dus bepalend voor het eindresultaat. 

Een appartement is vaak de ideale leefomgeving voor minder validen en ouderen. De bewoners worden beschermd door middel van de antisliplaag dat het instrooisysteem biedt. Zo hoeft nattigheid niet meer tot gladde oppervlakken te leiden, met alle gevolgen van dien. Met het Triflex BAS systeem krijgt het oppervlak een prima antisliplaag, maar geeft het ook een duurzame bescherming van de onderliggende constructie.

Het proces

Als eerst is de hoedanigheid en stabiliteit van de ondergrond beoordeeld, alvorens de verwerkers aan de slag konden gaan met de renovatie. Ook verontreinigen, zoals de cementhuid, oliën, algen, stof en vet, die een goede hechting van het aan te brengen vloersysteem verhinderen, zijn verwijderd indien nodig. Het BAS-systeem, 3-laags wordt in meerdere systemen aangebracht. Voor een gegarandeerde hechting van de ondergrond is als eerst de Triflex Primer aangebracht. Daarna brachten de verwerkers een zelf nivellerende hoog mechanisch belastbare gietlaag aan, waarna een slijtvaste UV-bestendig gepigmenteerde finish werd aangebracht. Deze eindlaag is bedoeld voor een verhoging van de chemische en mechanische bescherming.

Het resultaat

Het resultaat mag er wezen! Een duurzame galerijvloer waar bescherming, antislip en een aantrekkelijk uiterlijk worden gecombineerd. Zowel de opdrachtgever als de bewoners zijn zeer tevreden. Een geslaagd project!

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of stel uw vraag via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN

Gerelateerde referenties