Galerijen 't Ingse Hof 35-69

Ondanks de slechte weersomstandigheden is ook dit project voor de winter opgeleverd.
Meer weten?

Galerijen 't Ingse Hof

Bij 't Ingse Hof was sprake van galerijen die veel te glad waren. Er moest een oplossing voor dit in 2013 opgeleverd nieuwbouw project komen. Er is gekozen om het Triflex BAS systeem, 3-laags aan te brengen. Dit systeem zorgt voor voldoende antislip en dat in een zeer korte tijd.
Locatie
Bergambacht
Oplevering
november 2014
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
JL Kunststoffen BV

Projectomschrijving

Vloervelden die glad zijn door neerslag, kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Vaak wordt gedacht dat beton met een structuur of profilering voor voldoende antislip zorgt. Helaas is dit in veel gevallen niet het geval. Ook bij `t Ingse Hof was sprake van galerijen die veel te glad waren. Er moest een oplossing voor dit in 2013 opgeleverd nieuwbouw project komen.

De naam ’t Ingse Hof in Bergambacht is afgeleid van een oude uitdrukking. Het einde van de Breedeweg, de huidige Hoofdstraat, noemde men ’t ing van ’t durp oftewel kortweg ’t ing.

’t Ingse Hof is een ruim en modern opgezet nieuwbouwcomplex. De galerijen waren glad. Een antislip systeem was de wens van de bewoners om valpartijen door wintersweer voor te zijn.

Nadat QuaWonen Triflex benaderd had voor het uitbrengen van advies heeft J.L. Kunststoffen dit uit mogen voeren. Er is gekozen om het Triflex BAS systeem, 3-laags aan te brengen. Dit systeem zorgt voor voldoende antislip en dat in een zeer korte tijd. De uithardingstijd van de producten is namelijk zo snel dat bewoners minimaal overlast ondervonden van de renovatie.

De galerijen van het complex zijn aan het einde van het jaar gerenoveerd. De weersomstandigheden in de winterperiode waren daardoor niet optimaal. Toch heeft J.L. Kunststoffen ervoor gezorgd dat de galerijen voor de echte winter zijn opgeleverd. Valpartijen behoren ook bij dit complex nu tot het verleden dankzij de oplossingen van Triflex.

Casestudy
File

Gerelateerde referenties