Galerijen compromisloos beschermd

House Modernes in Utrecht hersteld naar unieke uitstraling
Meer weten?
Winkel- en kantoorgebouw De Planeet in Utrecht onderging een grote renovatie en is reeds voltooid en opgeleverd. Het opvallende pand is gesitueerd op een prominente plek en is hersteld naar een unieke transparante uitstraling, uit de tijd van het iconische warenhuis Galeries Modernes.
Oplevering
juni 2021
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Rowij Bouwchemie B.V.

De uitdaging

De galerijen van het gebouw waren - zo wel op technisch als esthetisch gebied - voorzien van een zeer verouderde afwerking. De wens van de opdrachtgever was om de galerijvloeren te voorzien van een nieuwe afschotlaag met een gegarandeerd waterdichte afwerking. Om de vloeren bij het geheel te laten passen, koos de architect ervoor om de oppervlaktes te voorzien van een fraaie rode kleur. 

De oplossing

Er is gekozen om de galerijen te voorzien van het BTS-P systeem. Dit volledig gewapende en naadloze systeem verlengt de levensduur en beschermt compromisloos tegen beschadiging en weersinvloeden. Het vangt werking van grotere oppervlakken flexibel op. Schijnvoegen en constructieve dilataties worden naadloos in het geheel geïntegreerd. Antislipstructuur is naar wens mogelijk. Het afdichtingsysteem is flexibel en scheuroverbruggend. En doordat deze vloeibaar wordt aangebracht, kunnen details zoals opstanden, goten, voetplaten van heksteunen en hemelwaterafvoeren naadloos en duurzaam worden afgedicht. Schijnvoegen en constructieve dilataties worden ook naadloos in het geheel geïntegreerd. Vocht, maar ook dioxide en chemicaliën krijgen geen kans om door te dringen.

Het proces

Applicateur Rowij mocht dit uitdagende project onderhanden nemen. Als eerste is de bestaande afwerking verwijderd, waarna de ondergrond is hersteld en geëgaliseerd. Vervolgens brachten de verwerkers het Triflex-systeem zorgvuldig in stappen aan. 

Het resultaat

De balkons en galerijen zijn voorzien van een volledig gewapend en naadloos systeem, dat de levensduur verlengt en compromisloos beschermt tegen beschadiging en weersinvloeden. De opdrachtgevers en huurders zijn zeer tevreden met het eindresultaat!

1/3
2/3
3/3
Casestudy
File