Entree VvE Ridderspoor 4-176

De uitdaging was een trap die voldoende antislip is en een chique uitstraling heeft.
Meer weten?

Entree VvE Ridderspoor 4-176

Het appartementengebouw ‘Wapendal' van VvE Ridderspoor is na de 2e wereldoorlog ontworpen door architecten Blankespoor en De Vries. De statige trap en houten draaideur zijn kenmerkend voor deze periode. Plooy Allround Betonreparatie kreeg de opdracht om de entree een chique uitstraling te geven.
Locatie
Den Haag
Oplevering
oktober 2014
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Plooy Allround Betonreparatie

Projectomschrijving

Het appartementengebouw ‘Wapendal' van VvE Ridderspoor is na de 2e wereldoorlog ontworpen door architecten Blankespoor en De Vries. De statige trap en houten draaideur zijn kenmerkend voor deze periode. Plooy Allround Betonreparatie kreeg de opdracht om de entree een chique uitstraling te geven.

De actieve Vereniging van Eigenaren heeft VvE Diensten Nederland benaderd om een advies uit te brengen voor het herstellen van de betonnen trap en entree. Het vloerveld was voorzien van een epoxy coating welke los kwam van de ondergrond. De uitstraling van het bijzondere gebouw was hierdoor niet optimaal meer.

Men kwam al snel met de vraag bij Triflex om de trap en entree de gewenste uitstraling te geven. Ook moest de betonconstructie beschermd worden en diende het oppervlak voldoende antislip te zijn.

Triflex bracht advies uit. Het Triflex BFS systeem, kwartszand fijn maakt niet alleen het oppervlak weer egaal, maar geeft ook voldoende antislip en door de keuze uit vele kleuren, een chique uitstraling. Door de geringe ruimte onder de deur moest het systeem noodgedwongen tot minimale dikte worden aangebracht. Omdat dit mogelijk is, kon hetzelfde systeem op zowel de trap als entree worden aangebracht.

Zowel de opdrachtgever, als de bewoners zijn zeer tevreden met het eindresultaat!

Casestudy
File

Gerelateerde referenties