Dakoppervlak De Evenaar

Dankzij vloeibare hars ingewikkelde locaties afgedicht
Meer weten?

Dakoppervlak verzorgingshuis De Evenaar

Op het dak van verzorgingshuis De Evenaar in Rotterdam staan vele installaties om het complex van alle gemakken te voorzien. Door het aanbrengen van de vloeibare hars konden locaties worden afgedicht die met een vaste (baanvormige) dakbedekking niet uit te voeren zijn.
Locatie
Rotterdam
Oplevering
juni 2014
Segment
Daken en dakdetails, Industrie
Applicateur
JL Kunststoffen BV

Projectomschrijving

In 1985 werd De Evenaar in Rotterdam geopend. Het verzorgingshuis dankt zijn naam aan de straat “Evenaar” die dwars door de wijk Oosterflank loopt. Het complex telt 123 verzorgingsplaatsen, 75 servicewoningen en 12 woningen voor één- en tweepersoons huishoudens. Op het dak staan dan ook vele installaties om het complex van alle gemakken te voorzien. Dit brengt echter ook veel onderhoud met zich mee en dat is vaak niet de eerste prioriteit bij een verzorgingshuis. Een langdurige waterafdichting, onderhoudsarm en probleemloos dak is dus van essentieel belang. Door achterstallig onderhoud was hier allang geen sprake meer van. Er moest dus een oplossing komen.

Stichting Humanitas heeft in het verleden goede ervaringen gehad met de producten van Triflex. Een keuze was dus snel gemaakt. Door de zeer moeilijke bereikbaarheid door de vele buizenstelsels en installaties op het dak, was een uitvoering met traditionele dakbedekking ook geen optie. De vloeibare harsen van Triflex sluiten nauw aan op alle details en daardoor wordt het dak 100% waterdicht afgewerkt. Ook op de meest moeilijk bereikbare plekken kan Triflex aangebracht worden. Door vervolgens het grind terug te plaatsen, waren aanpassingen aan de afvoeren niet nodig.

De komende jaren kan Stichting Humanitas zich focussen op de verzorging van de bewoners in plaats van om te hoeven kijken naar het dak. Deze is waterdicht en onderhoudsvrij.

Casestudy
File

Gerelateerde referenties