Een veilig buitendek voor Haarlem College

Aantrekkelijk en veilig gerenoveerd dankzij Triflex WAS Systeem
Meer weten?

Buitendek Haarlem College

Het Haarlem College is een ruim en open gebouw met een enorm houten buitendek waar de leerlingen van hun pauze kunnen genieten. Dit dek, met trappen en op- en neerwaartse gedeeltes was, nu na 7 jaar, toe aan een renovatiebeurt om een veilige situatie te kunnen blijven garanderen.
Locatie
Haarlem
Oplevering
april 2017
Segment
Balkons en galerijen, Infra
Applicateur
Multi Protect Nederland

Projectomschrijving

De uitdaging

Aan de Schipholweg in Haarlem ligt het in 2010 gerealiseerde Haarlem College. Deze VMBO school, met een oppervlakte van 1600 m2, is onderdeel van de Dunamare Onderwijsgroep en telt ruim 1250 leerlingen. Om een uitdagende en stimulerende leeromgeving te bieden aan de jongeren van de school is destijds door de Gemeente Haarlem en het schoolbestuur gekozen om een geheel nieuwe locatie te bouwen waarbij diverse vestigingen zijn samengevoegd. Het is een ruim en open gebouw met een enorm houten buitendek waar de leerlingen van hun pauze kunnen genieten. Dit dek, met trappen en op- en neerwaartse gedeeltes was, nu na 7 jaar, toe aan een renovatiebeurt om een veilige situatie te kunnen blijven garanderen.

Thumbnail
Haarlem College
1/5
Thumbnail
Bestaande situatie
2/5
Thumbnail
Aanbrengen systeem
3/5
Haarlem College met triflex
Aanbrengen systeem
4/5
Haarlem College met triflex
Instrooien om daarna af te kunnen werken met Finish
5/5

De oplossing

Het meest bijzondere aan het Haarlem College zijn de buitenruimtes die voor een deel gerealiseerd zijn op de daken van de parkeervoorziening en het sportcentrum. Hiermee kon het oppervlak worden vergroot tot 2700 m2 en ontstaat er een natuurlijke grens tussen het openbare gedeelte en het schoolterrein. Deze buitenruimte is afgewerkt met houten vloervlonders, een mooi gezicht maar deze werden onder bepaalde weersomstandigheden spekglad, waardoor onveilige situaties konden ontstaan. Het buitendek was dus toe aan een nieuwe antislip laag.

Na overleg hebben het schoolbestuur en Stichting Dunamare gekozen om het Triflex WAS systeem, speciaal geschikt voor houten ondergronden, te gebruiken voor het terugbrengen van de veiligheid op het buitendek. Wel moest per se de zandkleurige lichte uitstraling, volgens het originele ontwerp van de architect van het gebouw, behouden blijven. Speciaal voor dit project is daarom de inzanding in de juiste en gewenste kleuren gemengd. Multi Protect Nederland is als applicateur gevraagd door de opdrachtgevers om het Triflex WAS Systeem aan te brengen en de renovatie binnen een paar weken uit te voeren zonder dat de leerlingen er al te veel hinder van zouden ervaren.

“De unieke sfeer van het Haarlem College wilden we ook aan de buitenkant zichtbaar maken.”

Het proces

Het 2700 m2 tellende buitendek van het Haarlem College is eerst door Multi Protect Nederland grondig gereinigd met een hogedruk reiniger. Over de kale vlonders is vervolgens een primer aangebracht die speciaal goede hechting heeft op houten ondergronden. Daarna is het dek voorzien van de Triflex ProFloor, waarmee het klaar was om met de speciaal gemende lichte kleur ingezand te worden.

De hellende delen zijn, voor het visuele contrast, ingezand met een donkerder kleur. De opwaartse schuine delen en trappen zijn voor de veiligheid gemarkeerd met de opvallende signaalkleur geel. Om het geheel af te werken, optimaal antislip te maken en een nog langere levensduur te geven, is als laatste stap een transparante en beschermende coating aangebracht.

“Door de renovatie kunnen de scholieren van het Haarlem College buiten weer veilig van hun pauze genieten.”

Het resultaat

Binnen een aantal weken is, volgens planning, door Multi Protect Nederland het buitendek voorzien van het Triflex WAS systeem. Het resultaat is zoals verwacht en gepland prachtig. De leerlingen van het Haarlem College kunnen weer veilig en zonder risico’s tijdens hun pauzes het dek op en hoeven niet meer bang te zijn voor valpartijen!

resultaat Haarlem College
Het resultaat
1/5
Thumbnail
Het resultaat
2/5
Thumbnail
Het resultaat
3/5
Thumbnail
Het resultaat
4/5
Haarlem College met triflex
Het resultaat
5/5

De toekomst

De basis van het gebouw is rustig en modern, waarbij de vloeren overwegend neutraal van kleur zijn. De uitstraling van de school is transparant en warm. De vaste inrichting, zoals de hoofdbalie en de nissen in de wanden, zijn opvallend en eisen de meeste aandacht op. Zij zijn voorzien van prints en kleuren, aan de hand van de thema’s van de opleidingen, waardoor er een eigen sfeer in het gebouw is gekomen.

Ook is van buiten duidelijk te herkennen wat er in het gebouw gebeurt. Door de glazen puien, de verschillende leerpleinen en de kenmerkende elementen langs de gevel te bouwen, is een fascinerend schouwspel langs de Schipholweg ontstaan. Door Multi Protect Nederland is het 2700 m2 grote dek voorzien van het Triflex WAS systeem, dat specifiek geschikt is voor houten ondergronden. Het ziet er nu na de renovatie weer prachtig uit, het is veilig en het buitendek kan weer jaren mee.

Gerelateerde referenties