?

Bruggen De Maaidorser Arnhem

Twee brugdekken voorzien van een duurzaam systeem.
Meer weten?

Bruggen De Maaidorser Arnhem

Voor twee brugdekken aan De Maaidorser in Arnhem zocht men een duurzame oplossing om deze te voorzien van antislip en een slijtlaag.
Locatie
Arnhem
Oplevering
februari 2014
Segment
Infra
Applicateur
NBK Oost

Projectomschrijving

Voor twee brugdekken aan De Maaidorser in Arnhem zocht men een duurzame oplossing om deze te voorzien van antislip en een slijtlaag. De dekken zijn gemaakt uit beton en gevlinderd afgewerkt wat een glad oppervlak geeft.

De gladde oppervlakken van de nieuw opgeleverde brugdekken leveren gevaarlijke situaties op, zeker in de winterperiode. Dit was dan ook de reden dat de bruggen nog niet in gebruik waren genomen.

In opdracht van de gemeente Arnhem is er gezocht naar een duurzame oplossing, geschikt voor een zware belasting. Vanwege het winterseizoen moest het daarnaast een product zijn dat ook bij lage temperaturen aangebracht kon worden. Om deze redenen heeft de gemeente, in overleg met aannemer Van Dalen, gekozen voor het Triflex WAS-systeem. Dit duurzame systeem biedt een oplossing dat verder gaat dan alleen het aanbrengen van een coating. Door de opbouw van het systeem zijn slijtvastheid en antislip gewaarborgd.

Het eindresultaat zijn twee brugdekken voorzien van een duurzaam systeem en die veilig in gebruik zijn.

Gerelateerde referenties