Galerijen Liesveld II

Het duurzame antislip BFS systeem geeft kleur en veiligheid.
Meer weten?

Galerijen Liesveld II

Water op het vloerveld van de galerijen zorgt voor een gladde situatie. Een duurzame antislipcoating zou de oplossing zijn, waarbij de tegelstructuur bij voorkeur niet meer zichtbaar is. Ook het wegnemen van de hinderlijke niveauverschillen zou een uitkomst bieden voor het woongenot van de bewoners.
Locatie
Vlaardingen
Oplevering
oktober 2013
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Blom Flooring Systems BV

Projectomschrijving

De galerijen van VvE Liesveld II zijn voor het overgrote deel voorzien van tegels en deels voorzien van een coatingsysteem. Het afschot is minimaal, waardoor het water op het vloerveld blijft staan en deze spiegelglad wordt bij vochtige weersomstandigheden. Hierdoor is slip- en valgevaar groot. De VvE geeft aan dat de toepassing van deze tegels op de galerijen een slechte keuze is geweest.

De wens van de VvE is dan ook dat er een oplossing komt in de vorm van een duurzame antislipcoating, waarbij de tegelstructuur niet meer zichtbaar is. Ook het wegnemen van de hinderlijke niveauverschillen zou een uitkomst bieden voor het woongenot van de bewoners.

Door het aanbrengen van het Triflex BIS systeem, dat in iedere gewenste hoogte aangebracht kan worden, behoren de niveauverschillen tot het verleden. Een bijkomend voordeel van het Triflex systeem is, dat het licht in gewicht is. Aanpassingen aan de constructie waren niet nodig, waardoor geld bespaard werd.

Het duurzame antislip Triflex BFS systeem geeft kleur en veiligheid. Het zorgt er ook voor dat de constructie en het Triflex BIS systeem beschermt worden tegen jarenlange weersinvloeden.

Gerelateerde referenties