28.01.2022

Project The Valley - Zuidas Amsterdam

Een dak beschermt de inhoud van het gebouw tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw, hagel, wind en temperatuurverschil. Maar houdt de functionaliteit van een dak daar op?

Natuurlijk niet! Een dak vormt een belangrijk onderdeel van een gebouw en zijn uitstraling. Daken worden de laatste jaren steeds meer multifunctioneel ingezet. Denk hierbij aan groendaken, daken met (ingebouwde) zonnepanelen of een dakterras waar sociale ontmoetingen plaats kunnen vinden of waar men van het uitzicht kan genieten.

1/2
2/2

The Valley

The Valley op de Zuidas in Amsterdam is een uitstekend voorbeeld van een duurzaam, esthetisch en sociaal gebouw met bijbehorend multifunctioneel dak. Deze blikbanger heeft een bijzondere architectuur, ontworpen door architect Winy Maas en Piet Oudolf, die de bruisende stad Amsterdam samenbrengt met de rustgevende natuur.

De bouw van The Valley startte in augustus 2017 en is in november 2021 afgerond. Dit moderne, innovatieve complex is tussen de 66 en 100 meter hoog en bevat maar liefst 27 verdiepingen met 200 appartementen, een parkeerkelder, verschillende winkels, kantoren en restaurants. Een echte ontmoetingsplek dus! Uniek is de vele begroeiing: zo’n 15000 bomen, planten en struiken zullen de komende jaren over het gebouw gaan groeien (Weessies, 2021). Hierdoor krijgt The Valley langzaam een groene laag.


Bijdrage Triflex

Triflex heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit innovatieve project. Met de duurzame systemen voor daken en dakdetails zijn de balkons van The Valley onder handen genomen. Applicateur JL Kunststoffen heeft de randaansluitingen van deze balkons en diverse dakdetails afgedicht met de systemen Triflex ProDetail en Triflex ProFibre. Met deze kwalitatief hoogwaardige systemen is The Valley verzekerd van een naadloze, weersbestendige afdichting die jarenlang meegaat. Hier kan de beplanting probleemloos overheen groeien, zonder dat er een kans bestaat op lekkage of andere schade.
 

Overige betrokken partijen
- Bouwer: Boeler en van Eesteren/ G&S Bouw
- Dakdekker (opdrach
tgever): Oranjedak West
- Eigenaar: RJB Groep
- Beheerder: EDGE Technologies (OVG Real Estate)

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag!

Contactformulier