?

Parkeergarage ziekenhuis Gelderland

De constructie is weer goed beschermd
Meer weten?

Parkeergarage ziekenhuis Gelderland

De bovengrondse parkeergarage van een ziekenhuis in Gelderland is in 2005 gebouwd en destijds afgewerkt met systemen van Triflex. In de afgelopen 14 jaar heeft de parkeergarage veel invloeden gehad van het weer, de wind en UV-straling. Daarnaast is de parkeergarage goed gebruikt door het ziekenhuis en haar bezoekers, dus was deze aan een renovatie toe.
Locatie
Gelderland
Oplevering
2019
Segment
Parkeren, zorginstellingen

Aanleiding

In 2005 is de parkeergarage bij het ziekenhuis gebouwd. Destijds is er gebruik gemaakt van Triflex' producten en systemen. Het topdek was afgewerkt met ons Deckfloor systeem, een sterk systeem op basis van PMMA. De tussendekken waren afgewerkt met een systeem op basis van een epoxy hars.

De epoxy hars is minder goed bestand tegen UV en waterbelasting dan een PMMA hars, om financiële redenen is er destijds voor de epoxy gekozen. Na 14 jaar was deze epoxy aan het einde van haar levensduur gekomen. Er zijn in de loop der jaren wat scheuren in het parkeerdek gekomen, de markeringen waren versleten en er ontstonden problemen met de aansluitingen tussen de hellingen en dekken. Doordat het topdek de afgelopen 14 jaar intensief gebruikt is, koos het ziekenhuis ervoor om deze ook mee te nemen in de renovatie. 

Voor de renovatie
1/2
Na de renovatie
2/2

Projectomschrijving

Tijdens de renovatie is het topdek afgewerkt met het Triflex DeckFloor systeem. De tussendekken van de parkeergarage zijn afgewerkt met het DCS-C systeem. Beide systemen zijn op basis van PMMA. Deze sterke hars is sterker dan het voormalige systeem (epoxy hars) en beschermt de parkeergarage voor de toekomst beter tegen invloeden van weer, wind en bezoekers. De overgangen tussen de dekken en de hellingbanen zijn voorzien van een volledig gewapende en scheuroverbruggende afwerking, ook op basis van PMMA.

Met deze afwerking wordt de constructie van de parkeergarage goed beschermd tegen weer, wind en bezoekers.

Resultaat

Het resultaat van de renovatie is een parkeergarage die er weer netjes uitziet en waarvan de vloeren weer veilig belopen en bereden kunnen worden. Het ziekenhuis heeft er op deze manier nog jaren plezier van!