25.09.2018

Parkeerdak AH XL zorgboulevard ZMC

Op de zorgboulevard van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) is een Albert Heijn XL gerealiseerd. Bij deze nieuwe AH-vestiging zal op het dak geparkeerd worden. Dat vraagt om een perfecte afdichting van de kleinste details en een slijtlaag die bereden kan worden. Triflex gaat voor topkwaliteit met het Triflex CIS-systeem. 

ZMC parkeren triflex
1/3
ZMC parkeren triflex
2/3
ZMC parkeren triflex
3/3

Dat er een supermarkt onder het parkeerdak zit, maakt dit project extra interessant voor de engineering, oftewel de bouwtechniek. Chantal van Tatenhove, rayonmanager bij Triflex, vindt dat namelijk ook: “Een parkeerdak kent alleen al vanwege de ligging enorm veel uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de complete UV-belastbaarheid. Het dak staat elke dag vol in de zon. ’s Zomers wordt het misschien wel 60 of 70 graden! Het dak moet dus goed bestendig zijn tegen zo’n warmteshock. Maar het moet de enorme waterbelasting ook aan kunnen. Die combinatie is voor ons altijd heel interessant.” 

Geïsoleerde dakafdichting

Voorheen had het ZMC al een parkeergarage, maar toentertijd is gekozen voor een beperkt coatingsysteem voor het bovenste dek. Van Tatenhove: “Maar ja, dan hebben we het over een dek en niet over een dak. Onder een parkeerdek liggen gewoon parkeerlagen, terwijl onder een parkeerdak altijd een ruimte zit die gebruikt wordt. Nu is er een zorgboulevard met een grote Albert Heijn erin, waarboven geparkeerd wordt.” Op het parkeerdak is er daarom het Triflex CIS-systeem toegepast. “Dat is ons systeem voor parkeerdaken, waarbij we ook nog een isolatie moeten aanbrengen en een volledig te berijden druklaag”, vertelt Van Tatenhove. “Het is meer dan alleen een coatingsysteem. Het is echt het realiseren van een geïsoleerde dakafdichting.” Bovenop het Triflex CIS-systeem komt een gewapend coatingsysteem. 

Kwaliteit voor alles

Bij de start van het project heeft Triflex samen met Mecanoo architecten als kennispartner om tafel gezeten om de juiste detaillering en oplossingen voor de parkeergarage te bedenken. Samen met Ahold en de aannemer waarborgt Triflex de kwaliteit van het hele parkeerdak. 

Informatie

Wilt u meer weten over dit specifieke project of over het gebruikte Triflex-systeem? Neem dan gerust contact met ons op via +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag.