14.09.2020

Whitepaper: Gekleurde & Multifunctionele daken

Wanneer u nu een satellietfoto van Nederland zou vergelijken met een foto van 20 jaar geleden, dan valt op dat het veel drukker is geworden op de daken. Het beeld is veranderd van een grauwgrijs oppervlak naar een fris ogend maaiveld waarop van alles mogelijk is.

afwerking triflexNiet alleen het aanzien, ook de functie van daken is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Voor waterberging - noodzakelijk vanwege steeds intensievere regenbuien die piek- en overbelasting van het riool veroorzaken -, door ruimtegebrek op de grond of om meerwaarde van een pand te realiseren: om allerlei redenen worden daken meer en meer functioneel ingezet. We zien kansen voor daken als leef- en gebruiksruimten, voor recreatie, het opwekken van energie, tuinieren, watermanagement en talloze andere functies.

Talrijke marktpartijen zien de enorme kansen. Deze multifunctionaliteit betekent een fantastische impuls voor de dakenbranche. En ook voor u, als particulier of bedrijf, biedt ‘het nieuwe dak’ vele voordelen. Maar .... wanneer u overweegt om uw dak een nieuwe of extra functie te geven, laat u dan  uitgebreid informeren en adviseren. Wees zorgvuldig en voorzichtig bij de realisatie, maak altijd gebruik van goede materialen en zorg voor de juiste toepassing hiervan.

Gekleurde en multifunctionele daken vragen om een gedegen constructie, een perfecte afdichting en veiligheidsmaatregelen. Triflex heeft een whitepaper geschreven dat u hopelijk inspiratie biedt door de ontwikkelingen op het dak en de diverse mogelijkheden te laten zien. Daarnaast geeft het u praktische handvatten om uw dak multifunctioneel te kunnen te maken. Ook brengen we risico’s in kaart en gaan we in op het beheer en het onderhoud van hedendaagse daken.

Download de whitepaper Gekleurde daken