?
23.04.2018

Triflex wegmarkeringen, de juiste oplossing voor elke wegsituatie

De kwaliteit van het wegenoppervlak en de zichtbaarheid van markeringen zijn een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid. Triflex biedt duurzame kwaliteitsmaterialen die bestand zijn tegen zware belasting en het toenemende verkeer. Als eerste in Europa hebben we de CE-markering voor wegmarkeringen bemachtigd. Daarmee kunnen we nu ook hoogwaardige markeringsoplossingen bieden voor het buitenland. 

wegdek triflex lijnen

CE-markering

Onze wegmarkeringen voldoen, als eerste van Europa, aan alle eisen om de CE-markering te mogen dragen. En daar zijn we trots op! Met deze CE-markering (Conformité Européenne) kunnen onze wegmarkering nu ook – naast Nederland – in de EU worden toegepast. Rijkswaterstaat en lagere overheden hebben officieel bevestigd CE-gemarkeerde producten te accepteren (naast het KOMO-certificaat, waarmee een product of bouwproces nationaal wordt goedgekeurd). Door de CE-markering kunnen wij nu als eerste in Europa grensoverschrijdend voldoen aan de hoge eisen die aan markeringsmaterialen worden gesteld. 

De juiste oplossing voor elke wegsituatie 

Het wegennet wordt steeds zwaarder belast. Transporten verzwaren, vracht- en personenvervoer nemen toe en we belasten de verkeersaders continu. Hierdoor worden er steeds hogere eisen gesteld aan markeringsmaterialen. Onze markeringsmaterialen kunnen deze eisen aan, of het nu om gemeentelijke wegen, snelwegen, fietspaden of parkeerplaatsen gaat. Wij maken gebruik van wegmarkeringen in de vorm van koudplasten (PMMA).

Koudplast (PMMA)

Markeringen vallen het meest op als ze ontbreken. Er kunnen onveilige situaties voor weggebruikers ontstaan als de visuele houvast wegvalt. Speciaal voor wegen bieden wij diverse duurzame markeringsproducten op basis van koudplasten (PMMA). Koudplastsystemen hechten aan vrijwel iedere ondergrond en zijn ten opzichte van thermoplastsystemen en wegenverf veel minder onderhevig aan slijtage. Koudplasten kunnen zowel vlak als in structuurmarkering worden aangebracht. Als er een betere zichtbaarheid nodig is bij donkere en natte omstandigheden, zijn beide verschijningsvormen mogelijk als Type II markering. 

Sprayplast

Naast koudplast met grote laagdikte heeft Triflex ook verspuitbare tweecomponentensystemen. Bijzonder is dat we deze sprayplast in een laagdikte van 0,6 mm ook leveren als Triflex Type II markering (met natte nachtzichtbaarheid). Zowel koud- als sprayplasten worden geleverd met een kwaliteitswaarborg CE-markering. 

De voordelen van koudplast/sprayplast

  • Zeer duurzaam
  • Hoog functioneel
  • Bijzonder slijtvast
  • Hechting op elke ondergrond
  • Snelle uitharding, dus weinig verkeersoverlast 
  • Diverse kleuren
  • Geschikt voor agglomeraat en gesloten oppervlak

Triflex voor veiligheid en zichtbaarheid

Onze koud- en sprayplasten waarborgen een hoge verkeersveiligheid in nagenoeg iedere omstandigheid. Wij geven daarbij advies aan de opdrachtgever en zorgen indien nodig voor technische ondersteuning aan de verwerkers. We adviseren graag bij het maken van de goede keuze tussen kosten, slijtvastheid, duurzaamheid, verwerkingssnelheid en kleurvastheid. 

 

Informatie

Wilt u meer weten over Triflex wegmarkeringen? Neem dan contact met ons op via 038 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag!