?
17.02.2021

Vernieuwde parkeervoorziening Drents Museum in Assen

Het in Assen gevestigde Drents Museum inspireert zijn bezoekers al jaren met beroemde tentoonstellingen en diverse verhalen over onder andere archeologie, cultuurgeschiedenis en beeldende kunst. Maar de bezoekerservaring begint al vanaf het moment van aankomst: de parkeergarage in de directe omgeving van het museum en het historische centrum.

1/2
2/2

Na jaren van intensief gebruik was de parkeervloer van het Drents Museum toe aan een nieuwe slijtlaag. Ook het topdek van de parkeergarage diende te worden voorzien van een nieuwe, waterdichte antisliplaag. Dit zorgt ervoor dat de constructie weer duurzaam beschermd wordt en dat de voertuigen en voetgangers zich weer veilig en prettig kunnen voortbewegen op diverse parkeerdekken. 

Veilig en duurzaam
De vloeren in parkeergarages kunnen glad worden door weersinvloeden, zoals regen of sneeuw. Maar ook door de intensieve mechanische belasting van auto’s en achtergebleven vuil, zoals oliën en vetten. Om de veiligheid van auto’s en voetgangers te vergroten biedt een nieuwe antisliplaag hierbij een uitkomst. Voor de parkeervoorziening bij het Drents Museum is er daarom gekozen voor een antislip coatingsysteem van Triflex.

Op beide topdekken van de parkeervoorziening is een duurzaam, volledig naadloos en slijtvast gietvloersysteem toegepast. De voegovergangen en de verschillende detailaansluitingen zijn voorzien van een gewapend en scheuroverbruggend membraan, dat naadloos wordt geïntegreerd in het systeem. Dit zorgt ervoor dat water zich geen weg kan banen naar de overliggende parkeerdekken en dat de constructie op deze wijze optimaal beschermd wordt.

Een gloednieuwe parkeervloer
Robert van Riel (rayonmanager bij Triflex) zag een groot voordeel tijdens dit project. ‘In 2004 zijn de vloeren van deze parkeergarage voorzien van Triflex-slijtlagen. In opdracht van Gemeente Assen hebben wij na 16 jaar samen met NVT Onderhoudsgroep de vloeren mogen voorzien van een nieuwe slijtlaag en waterafdichting. Omdat de hechting van het bestaande systeem op de ondergrond nog steeds voldoende was, hebben we deze kunnen overlagen. Een groot voordeel hierbij is dat de beide systemen weer chemisch aanhechten, wat weer bijdraagt aan een duurzame en langdurige oplossing. Hierdoor én door de snelle uitharding van het systeem hebben we de overlast zoveel mogelijk kunnen beperken en is de parkeergarage tijdens renovatie voor een groot gedeelte opengebleven. Het resultaat mag er wezen: een duurzame en veilige oplossing met een vernieuwde uitstraling!’

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN