09.08.2021

Vernieuwde fietsenstalling met eigen identiteit

De oude vloerafwerking van de ondergrondse fietsenstalling op station Haarlem, was beschadigd en versleten en voldeed niet meer aan de gewenste uitstraling. Het werd hoogtijd voor een duurzame, hoogwaardige en veilig beloopbare afwerking.

Omdat de fietsenstalling tijdens de verwerking geopend was voor bezoekers en gebruikers, was het van groot belang dat de overlast minimaal zou zijn en er altijd voldoende capaciteit zou zijn om fietsen te kunnen blijven stallen. Dit is mede door een strakke fasering en planning van het werk gerealiseerd. Aan applicateur De Groep de taak om de vloer in zijn geheel te renoveren. Aangezien de fietsenstalling gedurende de werkzaamheden openbleef, was een heldere en duidelijke communicatie en vooral de planning zeer belangrijk. Daarnaast kon er vlot gefaseerd doorgewerkt worden, zonder veel overlast te veroorzaken voor gebruikers van de fietsenstalling. 

De keuze is gemaakt voor een coatingssysteem dat bijzonder geschikt is voor ondergrondse stallingsgarages waar met een minimale toepassing van kunstlicht, toch een uitnodigende ruimte ontstaat. Door verschillende grofte van instrooimateriaal te gebruiken, is er nu meer antislip bij de entree, waardoor er bij natte omstandigheden nog steeds voldoende stroefheid is. De paden zijn voorzien van een kleinere korrelgrootte, die nog steeds voldoende stroefheid bieden, maar tevens goed gereinigd kunnen worden. Het waterdichte en slijtvaste systeem veroorzaakt, naast tal van andere voordelen, geen geurbelasting ten tijde van applicatie. Doordat er is gekozen voor een opvallende kleur oogt de fietsenstalling zeer fris, krijgt het een eigen identiteit en kan deze weer voor jaren mee. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN