11.03.2021

Veiligheidseisen om doorgestorte galerij- en balkonvloeren te voorkomen

Doorgestorte galerij- en balkonvloeren zijn vaak zeer kritische plekken. Maar met name bij vloeren uit de bouwperiode 1955 tot 1970, die vastzitten aan de binnenvloeren van woningen, zijn problemen mogelijk. Deze zijn soms te licht gewapend of de wel aanwezige wapening ligt te laag. Ook kunnen ze zijn aangetast door corrosie en chloriden, wat uiteindelijk verzwakking veroorzaakt.

1/1

CUR-248
Om deze reden is er met een wijziging van de Regeling Bouwbesluit 2012, een onderzoeksplicht ingesteld voor uitkragende galerijvloeren. Gebouweigenaren zijn daarmee verplicht gesteld om galerijflats uit de genoemde bouwperiode grondig te inspecteren. Alle controles dienen te worden uitgevoerd volgens het inspectieprotocol CUR-248: ‘Constructieve veiligheid van uitkragende galerijplaten’. 

De onderzoeksplicht geldt niet voor uitkragende balkon- en galerijvloeren die gedragen worden door consoles en ook niet voor laagbouw. Dat neemt niet weg dat ook voor dergelijke constructies een onderzoek verstandig is. Wanneer onderzoek heeft uitgewezen dat de constructie inderdaad onvoldoende veilig is, dan moet de eigenaar maatregelen nemen om alsnog te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.Triflex’ producten kunnen bijdragen aan deze maatregelen.  

Balkons voor jarenlang beschermd
Triflex biedt een volledig gewapend en naadloos afdichtingssysteem, waarmee balkons en galerijen naadloos worden afgedicht. Het biedt bescherming tegen belasting en weersinvloeden. Het systeem vangt werking van grotere oppervlakken flexibel op en voegen en dilataties worden geheel geïntegreerd. Daarnaast heeft het systeem een snelle uitharding, waardoor weersinvloeden nauwelijks invloed hebben op de applicatie. De levensduur van de constructie wordt hiermee aanzienlijk verlengd en onveilige situaties op galerij- en balkonvloeren kunnen hiermee in veel gevallen worden voorkomen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN