?
06.08.2020

Langdurige betonbescherming voor windturbines

Windturbines gebruiken natuurlijke krachten om ons van schone en duurzame energie te voorzien. Tijdens dit proces staat de constructie onder spanning door de continue beweging van de turbine en blootstelling aan harde wind. Een windturbine heeft een stevige ondergrond nodig, daarom is een sterke fundering zeer belangrijk. Zo wordt het eigen gewicht en de winddruk overgedragen op de draagkrachtige ondergrond. De fundering van windturbines en talloze andere constructies zijn vervaardigd met beton. In samenwerking met deskundige en erkende applicateurs heeft Triflex de afgelopen jaren de fundering van diverse windturbines voorzien van het Triflex Towersafe systeem.

Windturbine triflex towersafe
1/4
Windturbine triflex towersafe
2/4
Windturbine triflex towersafe
3/4
Windturbine triflex towersafe
4/4

Weersomstandigheden als wind, water en vorst kunnen scheuren veroorzaken in het beton van de windturbinefundering, waardoor vocht de kans krijgt om naar binnen te dringen. Als dit vochtprobleem niet aangepakt wordt, leidt dit uiteindelijk tot langdurige schade. Om zulke situaties te voorkomen zijn de betonnen constructies van diverse windturbines in Nederland voorzien van Triflex Towersafe: een waterdicht en flexibel systeem dat er helemaal op is gebouwd om extreme weersomstandigheden langdurig te weerstaan. Het zorgt voor een naadloze omhulling van de turbine, rotorbladen, gondel en alle opstaande randen en details.

Snel en flexibel
Naast de bovengenoemde eigenschappen was een ‘snel’ systeem een vereiste van de opdrachtgever. Dit wil zeggen: zo min mogelijk tijdverspilling tijdens de applicatie en een minimale uithardingstijd. Het gewenste resultaat is een uiterst sterke betonbescherming voor diverse turbines, welke langdurig bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden.

Meer weten over onze oplossingen voor windturbines of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of via het contactformulier. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact opnemen