17.08.2021

Service middels de Design, Build & Maintain methodiek

Steeds meer projecten worden gerealiseerd middels de Design, Build & Maintain methodiek. Dit is een contractvorm waarbij zowel het ontwerp, de bouw en het onderhoud door één marktpartij wordt uitgevoerd. Deze keer lichten wij deze methodiek uit en op welke manier u onze service hierin kunt verwachten. 

De opdrachtgever zet een functionele specificatie op de markt. De geselecteerde marktpartij draagt vanaf dat moment de verantwoordelijkheid voor het ontwerp tot en met de realisatie van het object. Voor de opdrachtgever biedt het eindeloos veel voordelen: één contractant, één aanspreekpunt, in dit geval de aannemer, draagt de verantwoordelijkheid voor onder meer budget en tijdspad. Het risico voor de opdrachtgever is dus minimaal. Feitelijk is er een harmonieuze samenwerking: de opdrachtgever kan nooit tussen twee partijen komen staan. Er is een veel betere kostenbeheersing. Daarnaast kunnen ontwerp- en bouwfase efficiënt op elkaar worden afgestemd, waardoor het project eerder opgeleverd kan worden.

Triflex is betrokken bij de begin- en eindfase van een project en wil zich zo goed mogelijk ten dienste stellen van de opdrachtgever. Uiteraard met productinformatie en veiligheidsbladen, maar het gaat verder dan dat. 

Service van begin tot eind
Triflex’ architectenadviseur treedt op als kennispartner bij de uitdagingen van de architect. Ze geeft advies over de vele ontwerpmogelijkheden met Triflex, door onmisbare elementen voor het uiteindelijke ontwerp te onderzoeken. Daarnaast beschikken wij over CAD-tekeningen, speciaal voor de complexe detailleringen. 

Om opdrachtgevers te helpen bij het samenstellen van een bestek, biedt Triflex een bestekservice aan volgens de internationale STABU-systematiek. Van alle Triflex-afdichtingsystemen is een bestektekst gemaakt die u eenvoudig kunt implementeren in de STABU-software. Ook brengt Triflex na een opname op locatie en een gesprek met de opdrachtgever een advies uit met het meest passende systeem. Daarnaast biedt Triflex diverse mogelijkheden om de ondergrond te inspecteren, te denken aan het meten van de druksterkte en het uitvoeren van hechtproeven. Met een visuele inspectie en kernboringen is het mogelijk eventuele schade aan de constructie uit te sluiten.

Erkende applicateurs
Uitsluitend gecertificeerde applicateurs mogen Triflex aanbrengen. De technische en esthetische kwaliteit van onze oplossingen is mede afhankelijk van de manier waarop de systemen worden aangebracht. We besteden daarom veel aandacht aan de opleiding van onze verwerkers. Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor nieuwe en ervaren verwerkers. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN