26.11.2018

Duurzaam onderhouden van oppervlakken

Met de Triflex systemen is regelmatig onderhoud niet nodig bij uw project. De Triflex systemen zijn namelijk zo ontwikkeld om het onderhoud juist te beperken. Echter, adviseren we wel om het desbetreffende project minimaal één keer per jaar te inspecteren en te reinigen. Dit zorgt ervoor dat de vloer er representatief uit blijft zien en dat de functionaliteit behouden blijft. Na oplevering kan er daarom een onderhoudsprogramma voor de vloer worden opgesteld. 

parkeergarage triflex
1/2
parkeren triflex schoon
2/2

Begin met een controle

Alvorens u begint met reinigen is het belangrijk om eerst een paar stappen uit te voeren, waaronder het controleren van het oppervlak. Belangrijk is dan om de vloer onder andere te controleren op eventuele condensatie, vochtigheid/lekken, natte gedeelten en vlekken, maar ook of alle details hechten aan de ondergrond en of het membraan schade bevat. 


Passende oplossing voor vervuiling

Ook is het belangrijk dat u weet wat voor soort vuil er op de vloer zit. Er zijn altijd twee soorten vuil waar u rekening mee moet houden: organische vervuiling en anorganische vervuiling. Het is essentieel om vast te stellen om wat voor soort vuil het gaat om zo een keuze te kunnen maken welk reinigingsmiddel geschikt is. Als er namelijk gebruik wordt gemaakt van het verkeerde reinigingsmiddel, dan zal het oppervlak niet schoon worden en/of zelfs beschadigen. 

Informatie

Meer weten over het onderhouden van oppervlakken? Download dan het schoonmaakadvies, raadpleeg de FAQ of neem vrijblijvend contact met ons op via +31 38 460 2050 of info@triflex.nl. We helpen u graag verder.