03.12.2019

Renovatie polyester dakkapellen De Key

Woonstichting De Key is een actief bouwende woningcorporatie met ruim 37.000 verhuureenheden in Amsterdam, Diemen en Zandvoort. Naast het verhuren van woningen heeft de woonstichting diverse divisies in zijn gelederen, waaronder het verduurzamen van projecten, (periodiek) onderhoud en uiteraard het renoveren van daken. Aan de Celsiusstraat in Zandvoort ontstond de nodige behoefte aan innovatie en renovatie. De polyester dakkapellen hadden hun beste tijd gehad en waren nodig aan vervanging toe. Applicateur Betonbekleding mocht dit interessante project voor zijn rekening nemen.

Thumbnail
Begin situatie
1/3
dakafwerking triflex
Tijdens de renovatie en het aanbrengen van de Triflex systemen
2/3
afdichting met triflex
Resultaat na de renovatie
3/3

Voor opdrachtgever woonstichting De Key was het van belang dat de daken hun uitstraling zouden behouden. Daarnaast moest het brandgevaar worden uitgesloten en diende er een langdurige waterdichte laag gecreëerd te worden. Tevens was een lichte kleur op de daken gewenst om zoveel mogelijk zonweerkaatsing te genereren. Na diverse opties overwogen te hebben is er gekozen om het Triflex ProTect en Triflex ProDetail systeem toe te passen. Deze systemen voldoen aan alle voorwaarden en hebben een levensduur van maar liefst 25 jaar.

Van schuren tot reinigen

Remco Goudriaan (Betonbekleding) was de aangewezen applicateur voor deze klus. Hij ging aan de slag met het aanbrengen van de systemen. Ter voorbereiding van de renovatie is de vloer grondig gereinigd en werd de toplaag intensief geschuurd. Het Triflex ProTect systeem bracht hij aan op de vloer van het dak en met het Triflex ProDetail systeem zijn de randen ondoordringbaar en naadloos afgedicht. 

Een duurzaam project

Medio 2018 zijn de polyester dakkapellen voorzien van een nieuwe deklaag. Het resultaat is een prachtig duurzaam project waarin een langdurige waterdichte deklaag is aangebracht, het risico op brandgevaar is uitgesloten en de uitstraling geheel ongewijzigd is gebleven.  

Informatie

Meer weten over dit project of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

Gerelateerd nieuws