?
28.07.2020

Parkeergarages ziekenhuis Noord-Brabant

Een ziekenhuis heeft dagelijks honderden, misschien wel duizenden mensen over de vloer; patiënten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Veel van die mensen parkeren in een parkeergarage bij het ziekenhuis. Na verloop van jaren krijgt zo’n parkeergarage gebruikerssporen en is deze aan vernieuwing toe om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Dit was het geval bij een ziekenhuis in Noord-Brabant.

1/3
2/3
3/3

Voor twee renovaties van een ziekenhuis in Noord-Brabant heeft Triflex producten en systemen geleverd. In 2018 ging het om een commerciële bezoekersparkeergarage en in 2020 om de renovatie van de personeelsgarage van het ziekenhuis. Nu kunnen de parkeergarages weer jaren mee.


Totstandkoming

De bezoekersgarage van het ziekenhuis is in het verleden deels afgewerkt met een EP afwerking en deels met een PU afwerking. Deze was aan vervanging toe, vandaar dat het ziekenhuis Triflex om advies vroeg om tot een duurzame oplossing te komen die langer mee zou gaan dan de vorige afwerking. Triflex zette factoren die belangrijk zijn voor de parkeergarage op een rij en kwam met een advies voor het ziekenhuis.


Het advies

Het bovenste dek van de bezoekersgarage ziet veel zon en UV-straling. Daarnaast beschikt het dek over een warmte-koude werking. Deze factoren hebben een zeer grote impact op de te gebruiken basishars. Daarnaast was er ook een hydrolyse belasting door stilstaand water, zowel in de goten als op het parkeerdek. De eigenschappen van PMMA maken daarin een zeer groot verschil in vergelijking met een EP of PU. Een Triflex PMMA hars heeft een levensduur van meer dan 25 jaar en was daarom dé oplossing voor de parkeergarage van het Brabantse ziekenhuis. Deze beloofde levensduur is te maatstaven in een zeer groot referentiekader van vergelijkbare parkeerprojecten van 10 jaar en ouder.
 

Resultaat

Door het gebruik van Triflex’ producten is het gewenste resultaat behaald voor de commerciële bezoekersgarage. Na dit succes in 2018 is ook de personeelsgarage van het Brabantse ziekenhuis op dezelfde manier aangepakt in 2020. Beide parkeergarages zijn weer als nieuw en kunnen weer jaren mee!

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op via de mail, telefonisch of via ons contactformulier. We helpen u graag!

Contact