25.09.2020

Parkeergarage Leidsche Rijn duurzaam beschermd

Begin 2018 is het totale multifunctionele Leidsche Rijn centrum opgeleverd met een optimale bereikbaarheid en luxe uitstraling. Om het winkelend publiek van een prettige ontvangst te voorzien, realiseerde a.s.r real estate een drielaagse parkeergarage boven de Jumbo Foodmarkt. Elke parkeerlaag is voorzien van 180 parkeerplekken.

De parkeergarage moest echter wel voldoen aan een aantal eisen; de eigenschappen kwaliteit, comfort, uitstraling en waterdichtheid waren een hoge eis en dienden daarom ook gegarandeerd te kunnen worden. Alle parkeerdekken moesten worden voorzien van een esthetische en slijtvaste afwerking die de vloerconstructie beschermt en de bezoekers de juiste beleving en veiligheid biedt. Elke verdieping heeft haar eigen bouwfysische aspecten en wordt op een andere manier blootgesteld aan weersinvloeden. Om te voldoen aan al deze hoge eisen diende er per parkeerdek een ander Triflex afwerksysteem te worden toegepast.


IJzersterke afdichtingssystemen
Louren Dorleijn (rayonmanager bij Triflex) licht de werking van de systemen toe: ‘Het eerste parkeerdek bevindt zich bovenop het geïsoleerde dak van de Jumbo. Omdat alle bovenliggende parkeerdekken aan de zijkanten open zijn is de kans op neerslag in de parkeergarage aanzienlijk groot. Het volledige vloeroppervlak, alle randaansluitingen en detailleringen zijn dan ook voorzien van een waterdichte afwerking. Daarboven bevindt zich het tweede parkeerdek. Voor dit tussendek is er gekozen voor een slijtvast antislipcoating.

Het topdek was de grootste uitdaging. Deze wordt namelijk volledig blootgesteld aan weersinvloeden, zoals UV-straling en regenwater. Daarnaast is de betonnen vloerconstructie van een dergelijk topdek per definitie gevoelig voor dynamische scheuren als gevolg van temperatuurswisselingen. Vanwege al deze weersinvloeden is er door Triflex een volledig scheuroverbruggend afdichtingssysteem met een gewapend membraan geadviseerd. Hierdoor is het volledige vloerveld - inclusief alle kritische randaansluitingen en detailleringen - volledig waterdicht en worden de onderliggende betonnen constructies duurzaam beschermd.

Triflex produceert, levert en adviseert. De applicatie geven wij graag uit handen aan een van onze Triflex erkende applicateurs. Het project voor a.s.r. real estate is gerealiseerd door applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT), omdat deze partij veel ervaring heeft met de producten en systemen van Triflex. De opdrachtgever is zeer tevreden met het resultaat en goed te spreken over de prettige samenwerking met zowel MKT als Triflex.’

Meer weten over onze oplossingen voor parkeren of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of via het contactformulier. We helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op