29.08.2018

Casestudy: Nirwanaflat

De entree van de allereerste flat van Nederland, Nirwana in Den Haag, was na jaren toe aan een opknapbeurt. De stijl van de ingang, de trap en bordes waren nog helemaal in een ouderwetse stijl. Tijd voor een restauratie die werd uitgevoerd door Plooy Allround Betonreparatie BV.

nirwanaflat entree triflex

'De nieuwe zakelijkheid'

De zeven verdiepingen hoge flat is in 1929 gebouwd. Hierbij werd de stijl van 'de nieuwe zakelijkheid' gehanteerd. Functionaliteit, leefbaarheid en rationaliteit speelden hierbij een rol. Naast de vorm van het gebouw, waren ook de gebruikte materialen nieuw. De Nirwanaflat was namelijk het hoogste gebouw in Nederland van gewapend beton. Dit maakte een goedkope en snelle bouw mogelijk.

Tijd voor een opknapbeurt

Het monument is gebouwd in de typische jarendertigstijl met een kenmerkende entree met granieten vloer. Echter, waren er na zoveel jaren een aantal mankementen. De glans van de entree was verloren, tegels lieten los, verf bladderde af en er was sprake van lekkage. Om de entree haar oude glans terug te geven schakelde de VvE firma Plooy Allround Betonrenovatie BV in.

Lees hier de volledige casestudy

Informatie

Wilt u meer informatie over dit project? Download dan de casestudy. Heeft u andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.