?
31.08.2020

N-weg Drenthe voorzien van strakke reflectielijnen

In opdracht van provincie Drenthe is in samenwerking met Van Velsen Reflectielijnen een gedeelte van de provinciale weg N381 onderhanden genomen. Een uitdagend en hoogwaardig stukje werk dat is uitgevoerd door ervaringsdeskundigen.

N381 Wegmarkering Triflex
1/3
N381 Wegmarkering Triflex
2/3
N381 Wegmarkering Triflex
3/3

Door de slechte staat waarin een gedeelte van de N-weg zich bevond, diende er een nieuwe asfaltverharding aangebracht te worden en moest de weg worden voorzien van nieuwe wegbelijning. Bij het zoeken naar een passende oplossing diende er rekening te worden gehouden met alle functionele eisen die aan wegmarkeringen gesteld worden volgende de BRL 9141 (de Nederlandse beoordelingsrichtlijn voor wegmarkeringsproducten). De op- en afrit van zowel Westerbork als Zweeloo moesten voor een bepaalde tijd worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een vliegensvlugge asfaltreparatie was daarom een hoge noodzaak.

Een milieuvriendelijk systeem
Uiteindelijk is er gekozen voor een twee-componenten koudplast. Triflex biedt speciaal voor wegen diverse producten aan op basis van koudplasten (PMMA). Dit koudplastsysteem hecht aan vrijwel iedere ondergrond en is ten opzichte van thermoplastsystemen en wegenverf veel minder onderhevig aan slijtage. Daarnaast zijn koudplasten beter zichtbaar bij donkere en natte omstandigheden en is het zeer stroef. Een voordeel hiervan (in tegenstelling tot thermoplast) is dat het koud wordt aangebracht en er verder geen warmte aan te pas komt. Koudplasten is daardoor zeer milieuvriendelijk en stoot op deze manier veel minder CO2 uit. Dit maakt de koudplasten zeer duurzaam en biedt tegelijkertijd ook hoge functionaliteit. 

Karwei op tijd geklaard
Van Velsen Reflectielijnen hield zich strak aan de deadline en klaarde de klus binnen de beschikbare tijd. De firma is in staat om een karwei met een dergelijke omvang in de gestelde tijd op kwalitatief niveau uit te voeren. De verwerkers hebben een speciale en zeer effectieve applicatietechniek ingezet, wat resulteert in een optimaal functionerende wegmarkering die onder alle omstandigheden zichtbaar is, dus ook bij duisternis en onder natte wegcondities. Al met al een hele goede oplossing met een optimale uitkomst.

Meer weten over onze oplossingen voor wegen of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of via het contactformulier. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact opnemen