?
13.04.2020

Lang zullen ze voortleven

Triflex draagt graag een steentje bij aan het behoud van monumenten. De flexibiliteit van onze systemen maakt het mogelijk complexe vormen naadloos af te dichten.

ruïne van teylingen

De Ruïne van Teylingen

Een afdichting in de natuur zorgt voor een extra uitdaging, een afwijkende kleur doet afbreuk aan de omgeving. In het geval van de Ruïne van Teylingen was het dan ook de kleur van het materiaal die de uitdaging vormde, en niet het afdichten zelf. Doordat Triflex in iedere gewenste kleur te mengen is, was de oplossing snel gevonden.

Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland, een klein eiland in het Markermeer, was ooit een lichtbaken voor de scheepvaart op de Zuiderzee. Inmiddels is het karakteristieke fort een restaurant. Het beton dat het omvangrijke dak vormt, was door weer en wind behoorlijk aangetast. Met een 2-componenten afdichtingshars op basis van PMMA is het fort voorzien van een duurzame waterdichting.

Watertoren Assendelft

Lekkage bedreigde deze oudste nog bestaande watertoren in Noord-Holland. Meerdere malen is geprobeerd het dak waterdicht te krijgen. Die missie slaagde met het Triflex ProTect-systeem.

dak en dakdetail triflex

Fort Pampus

Fort Pampus is een ware toeristische attractie. Maar door scheuren in het beton was het fort niet meer beloopbaar voor publiek. Die scheuren zijn afgedicht met Triflex ProTect. En ook op andere plekken op het eiland beschermen de vloeibare kunststoffen de betonnen ondergrond.

Galerie Leroy Frères   

Veilinghuis Galerie Leroy Frères is gevestigd in een angliciserend art-nouveaugebouw in Brussel, dat een geregistreerd en beschermd pand is. In 2014 kreeg het pand een moderne uitbreiding op het dak, naar het ontwerp van het Duitse SMO Architektur van Seyed Mohammed Oreyzi. De complete gevelafdichting werd gerealiseerd met Triflex ProTect.

Elevatoren Maassilo’s Rotterdamse haven

Elevatoren Maassilo’s

De voormalige graantorens behoren bij de Maassilo’s in de Rotterdamse Maashaven. Inmiddels zijn de silo’s een bedrijfsverzamelgebouw en hippe evenementenlocatie. De elevatoren zijn ingrijpend gerenoveerd en blijven bewaard als eyecatchers. De metalen doorvoeren op het dak zijn afgedicht met Triflex Metal Coat. Hierdoor kan de corrosie niet doorzetten.

Calvarieberg Jeruzalem

Met deze kunstmatige rots wilde de stichting een historisch getrouw beeld geven van de echte Calvarieberg in Jeruzalem. Water bereikte echter de grafkelder door lekkage. Vrijwel de gehele berg kreeg een Triflex afdichting, waarbij alle oude elementen terugkeerden. Tot de inscripties aan toe. Anderhalf decennium na restauratie, gaat de natuur zoals beoogd zijn gang, maar is het bouwwerk nog steeds duurzaam beschermd.

Belgenmonument met triflex

Belgenmonument Amersfoort

De epoxy coating van het Belgenmonument, dat België schonk na de Eerste Wereldoorlog als dank voor de opvang van vele vluchtelingen, was volledig vergaan. Het monument vertoonde al jaren veel scheurvorming en lekkages. Het toegepaste Triflex ProDetail-systeem kreeg een passende kleurfinish om de uitstraling in ere ter herstellen.

Informatie

Wilt u meer informatie over wat Triflex kan betekenen voor monumentenbehoud? Download dan de brochure of neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of info@triflex.nl.