08.07.2019

Kunstpaviljoen straalt weer als vanouds

Jarenlang werden er verzamelde kunstwerken geëxposeerd in een prachtig groene omgeving. In 2001 werd deze locatie uitgebreid met de komst van een architectonisch kunstpaviljoen. Echter, het dak was na jaren sterk verouderd en vertoonde het lekkageproblemen. Een restauratie om het kunstpaviljoen weer in ere te herstellen kon dan ook niet uitblijven.

Thumbnail
1/3
Thumbnail
2/3
Thumbnail
3/3

De oplossing

De aangewezen applicateur voor dit project was Bovitec Bouwchemie BV. Roy Aussems (Bovitec Bouwchemie): ‘Het was belangrijk dat er een passende oplossing kwam die jaren mee kon. Er had gekozen kunnen worden voor een traditionele oplossing middels PU-coating en het opnieuw kitten van dilataties. Maar dit was geen passende oplossing voor de lange termijn.’ 

Na een bezoek aan het project en het in kaart brengen van het probleem, gaven wij Bovitec Bouwchemie het advies om eerst de bestaande betonafwerking en eventueel de glasafwerking te verwijderen tot de gezonde ondergrond. Dit om ervoor te zorgen dat de Triflex Primers perfect hechten aan de ondergrond. Vervolgens adviseerden wij de applicateur het duurzame en volledig gewapend afdichtingssysteem Triflex ProTect, standaard aan te brengen.’

Het Triflex ProTect systeem, standaard is geschikt voor dakvlakken inclusief details en voegen. Het is een naadloos, scheuroverbruggend systeem dat flexibel en chemicaliën bestendig is. Het systeem is geschikt voor praktisch elke ondergrond en is koud verwerkbaar. Hierdoor worden de risico’s van brand vermeden. Daarnaast is het Triflex ProTect systeem bestand tegen weersinvloeden, wortelbestendig (hoogste klasse FLL) en is het verwerkbaar vanaf 0 °C.
 

Het resultaat

Na een korte restauratie periode werd eind november 2018 het gebouw opgeleverd. ’Het kunstpaviljoen wordt door velen gezien en tot dusver is het haast niemand opgevallen dat het dak volledig gerenoveerd is. Normaal gezien zou dat eerder een belediging zijn, maar in dit geval was het juist een groot compliment’, aldus Roy Aussems.

Meer weten?

Download dan de uitgebreide casestudy of raadpleeg onze andere referenties. Hebt u vragen of wellicht een uitdaging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.

Gerelateerd nieuws