30.11.2018

In alle vormen en maten

De vormentaal is een belangrijk onderdeel van de identiteit van een gebouw. Met Triflex zijn concessies aan vorm niet nodig. Laat u inspireren door de projecten.

 

Thumbnail
Het rode, met Triflex ProTect afgedichte, koepeldak is een kenmerkend element op het Amsterdamse Mercatorplein.
1/3
rioolgemaal triflex
Rioolgemaal Boesingheliede kreeg een dynamiek suggererende vorm.
2/3
Thumbnail
De combinatie van strakke en organische vormen van Audimax zijn bepalend voor de uitstraling van het gehele universiteitsgebouw in Leipzig.
3/3

Koepeldak symbool voor culturen

Een houten spantenconstructie vormt de basis van de ellipsvorm van het dak van dit horeca paviljoen aan het Mercatorplein in Amsterdam. Drie daklichten komen vanuit dit dakvlak omhoog. Het ontwerp van SeARCH Architecten symboliseert de rijkdom aan culturen in De Baarsjes. De opvallende rode dakbedekking is het resultaat van een afwerking met Triflex Cryl Finish 205. Door de toepassing van Triflex ProTect is het dak duurzaam waterdicht gemaakt en is een glad, naadloos oppervlak ontstaan. Al sinds 2010 staat het paviljoen bekend als hotspot in Amsterdam.
 

Rioolgemaal als sculptuur in polderlandschap

De functie van rioolgemalen speelt zich grotendeels onder de grond af. In grote golven pompen ze vuil water naar de zuivering. In opdracht van Hoogheemraadschap Rijnland bracht architect Aletta van Aalst de functie en geschiedenis van rioolgemaal Boesingheliede in de gemeente Haarlemmermeer aan de oppervlakte.

De geschubde bovenbouw is een samenstel van een betonnen plint met staalskelet. Het raamwerk is voorzien van houten beplating in golfpatroon. Triflex ProTect en Triflex ProDetail beschermen de techniek die in het gemaal zit tegen indringing van water en geven het ontwerp kleur.
 

De grote kiezelsteen vormt een opvallend contrast met de rechte lijnen en klassieke uitstraling van de aangrenzende gebouwen


Ronde vormen voor Audimax

Deze witte organische vormen huisvesten het auditorium van de Universiteit van Leipzig. De grote kiezelsteen vormt een opvallend contrast met de rechte lijnen en klassieke uitstraling van de aangrenzende gebouwen. De aula Audimax is een hedendaagse interpretatie van de voormalige universiteitskerk en biedt ruimte aan 800 mensen. Architect Erick van Egeraat is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gehele universiteitsgebouw.


Vormvrijheid

Ontwerpen zonder concessies. Dat maken de vloeibare kunststof systemen van Triflex mogelijk. De systemen worden in meerdere lagen vloeibaar en koud aangebracht. De ondergrond wordt omsloten. Als een tweede huid, die beschermt tot in de kleinste details. Naadloos en scheuroverbruggend. Flexibel en toepasbaar voor elke vorm.

Informatie

Weten wat Triflex voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via +31 38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.