10.06.2021

Het duurzaam afdichten van voegen en dilataties

Naast rechte vlakken bevat elk bouwwerk andersoortige oppervlakken, hoeken, bochten, voegen of dilataties. Om hevige lekkages te voorkomen, is het van groot belang om voegen zo naadloos mogelijk af te dichten. Het aanbrengen van een gewapende afdichting van voegen en dilataties op balkons, galerijen, terrassen en wandeldekken biedt hierbij uitkomst. 

Waterschade als gevolg van lekkende voegen en dilataties is vaak het grootste probleem op een balkon of galerij. Het niet afdichten van voegen en dilataties kan ongemerkt veel schade met zich meebrengen. Het vocht dat zich in de constructie een weg baant, is niet gelijk op het eerste oog te zien. Maar als het zichtbaar wordt, is het vaak al te laat.

De vele voordelen van het Triflex R230 membraan
Op galerijvloeren zijn er altijd dilataties te vinden; een open ruimte tussen twee betonnen platen. Deze moet afgedicht worden, zowel voor het beschermen van het beton als voor het comfort. Dit voorkomt lekkage naar de ondergelegen verdieping en kans op struikelgevaar wordt ook uitgesloten. Door het toepassen van het Triflex R230 membraan op de dilataties, heb je als eigenaar en gebruiker van een appartementencomplex een scala aan voordelen. 
Het R230 membraan heeft een veel langere levensduur dan andere materialen die worden toegepast, te denken aan kitachtige emulsies.
 Daarnaast hecht PMMA sterk op betonnen ondergronden, waardoor de kans op onthechting zeer klein is. Door de toepassing van het Triflex Speciaalvlies wordt de werking tussen de twee betonnen platen opgevangen. 

Tot slot is dit membraan gemaakt van hetzelfde materiaal als waar de Triflex vloersystemen mee worden opgebouwd. Zelfs na enkele jaren zal een nieuw Triflex vloersysteem zich zeer sterk hechten aan dit membraan, waardoor een nieuw vloersysteem (inclusief de dilataties) één sterk en waterdicht geheel zal vormen. 

Benieuwd naar meer onze duurzame oplossingen voor de woningbouw? Neem dan snel een kijkje op www.triflexsteps.nl! Dit is hét platform voor duurzame inspiratie. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN