12.05.2021

Galerijvloeren woon-zorgcomplex weer vochtvrij en veilig bereikbaar

Op de galerijen van appartementencomplex Herman Gorterhof in Spijkenisse ontstond in de loop der jaren schade als gevolg van achtergebleven vocht in de constructie vanuit de nieuwbouw. Daarnaast stond de afwerking jaren bloot aan diverse weersomstandigheden, waardoor er veel extra vocht in het vloersysteem kon intreden, die de problemen alleen maar verergerden. De wens van de opdrachtgever was dan ook om het gehele vloersysteem te verwijderen, zodat de constructie kon drogen én daarnaast te vervangen door middel van een duurzame, isolerende en waterdichte afwerking. Tevens was het van essentieel belang dat de veelal oudere en mindervalide bewoners hun woning op een veilige wijze konden betreden tijdens de renovatie. 

1/2
2/2

Aan applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen de taak om de galerijen te renoveren. De uitvoering vond grotendeels plaats in de wintermaanden, waardoor het plaatsen van een speciaal doorwerk overkapping boven de galerijen essentieel was.

Om ervoor te zorgen dat de vloeren, na het slopen van de bestaande afwerking, weer veilig beloopbaar en waterdicht werden, is de keuze gemaakt om het Triflex ophoog- en isolatiesysteem en het Triflex gewapende en naadloze systeem toe te passen. Door middel van isolatieplaten in verschillende diktes is er voldoende afschot t.b.v de afwatering gecreëerd. De geïntegreerde drukverdelende laag zorgt voor een drukvast en belastbaar oppervlak. Het membraan zorgt voor de waterdichting van het gehele pakket en is volledig naadloos. De eindafwerking zorgt voor voldoende antislip en slijtvastheid alsmede een esthetisch eindresultaat. Bovendien beschermt het systeem de onderliggende constructie tegen diverse invloeden van buitenaf. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN