02.02.2018

Verbeter de energetische kwaliteit van uw gebouw met Triflex

Bestaande gebouwen verbruiken relatief veel energie ten opzichte van nieuwbouw. Wanneer u besluit om over te gaan tot een duurzame renovatie, valt er op dit gebied veel winst te behalen. Duurzame renovatie begint bij het verbeteren van de totale energetische kwaliteit van uw gebouw, wat betekent het energieverbruik beperken door verspilling tegen te gaan. Dit kunt u bewerkstelligen door diverse energiebesparende maatregelen te treffen. Door de thermische schil van uw pand; vloer, gevel en dak, op de juiste wijze te isoleren, bent u al een heel eind op weg. Daarbij is ook uw balkon- of galerijvloer belangrijk om mee te nemen. Deze zijn vaak gebouwd boven leefruimtes, en vormen een onderdeel van uw gebouwschil.

BIS systeem

 

Isolerende systemen

Door gebruik te maken van isolerende systemen kunt u uw gebouw transformeren naar een hoger energielabel, dat bespaart geld maar verhoogt ook direct de waarde van uw vastgoed. Triflex biedt diverse hoogwaardige oplossingen die een nuttige bijdrage leveren aan deze energiebesparing. Onze isolerende systemen gaan het weglekken van warmte tegen, ook bij uw balkon of galerij. En ze zorgen gelijk voor een goede afdichting die vereist is om het doorsijpelen van bijvoorbeeld water te voorkomen. 

Het Triflex BIS systeem

Het Triflex BIS systeem, als voorbeeld, is een vrij eenvoudig aan te brengen lichtgewicht systeem dat bijdraagt bij aan de verbetering van de energetische kwaliteit. Het systeem isoleert en dicht daarbij alle details waterdicht en naadloos af. Naast een intensief belastbare afdichting van het oppervlak, wordt een drukverdeellaag aangebracht. Hierdoor wordt niet alleen het onderliggende gebouwdeel geïsoleerd, maar in combinatie met het Triflex BTS-P afdichtingsysteem wordt het ook duurzaam beschermd. Het systeem kenmerkt zich door een hoge kwaliteit en lange levensduur. 

Energie uit duurzame bronnen

Echter, duurzaamheid houdt niet op bij alleen een goede isolatie van het pand. Door gebruik te maken van energie uit duurzame bronnen, zoals wind-, water-, en zonne-energie (door de installatie van een zonneboiler of zonnepanelen op het dak), verhoogt u ook de energetische kwaliteit. Ook hiervoor biedt Triflex diverse oplossingen. Een Triflex coating op het dak, ingestrooid met glasparels, kan bijvoorbeeld het rendement van uw zonnepanelen maximaliseren.

Uitgebreid advies

Duurzaam investeren in uw gebouw verhoogt de toekomstwaarde. Want als u nu in duurzaamheid investeert, kan uw pand in de toekomst de concurrentiestrijd met nieuwbouw aan, en is een hogere restwaarde bij verkoop gewaarborgd. Wij kunnen u hierin adviseren en samen met u bekijken welke maatregelen u het beste kunt treffen.

Triflex = duurzaamheid

Niet alleen helpen onze producten en systemen om duurzaamheidsdoelen van klanten te realiseren. Triflex investeert zelf ook in energiezuinige technologieën, en we werken aan een voortdurende verbetering hiervan. Het realiseren van steeds minder milieubelasting geldt zowel voor onze producten en systemen, als voor het gehele productieproces. Ook de bedrijfsvoering van Triflex en alle interne activiteiten moeten voldoen aan een milieuverantwoorde ontwikkeling. Het integraal interne beheerssysteem van Triflex is gecertificeerd volgens ISO 14001.

Meer weten?

Wij zijn dus de juiste partner om uw duurzaamheidsdoelen te helpen behalen. We bieden advies en uiteraard de juiste producten en systemen hiervoor. Daarnaast zorgen wij voor ondersteuning tijdens de uitvoering. Neem gerust contact met ons op om uw ideeën te bespreken. Ook wanneer u vrijblijvend informatie wenst of meer wilt weten over onze andere producten of systemen, dan zijn wij bereikbaar via telefoonnummer: 038 460 20 50 of per mail via: info@triflex.nl.