26.07.2021

Duurzame isolatiesystemen voor loggia's

Een loggia is een open ruimte, terras of balkon die zich vaak inpandig bevindt. Dé ideale plek om lekker te ontspannen en de ruimte verhoogt het woongenot aanmerkelijk. Echter, deze oppervlakken staan vaak bloot aan uiteenlopende weersinvloeden. Het risico op vocht- of vorstschade, verweerde houten vloeren of soms zelfs schimmelvorming nemen hierdoor toe met alle gevolgen van dien. Om dergelijke schade te voorkomen of te verhelpen ontwikkelde Triflex een ijzersterk isolatiesysteem, dat is voorzien van een betrouwbare, duurzame antislipbescherming.

1/1

Een lichtgewicht isolatiesysteem
Wanneer een loggia zich boven een binnenruimte bevindt, is het belangrijk dat de vloer goed geïsoleerd is. Om dit te bereiken, dient er een isolatie toegepast te worden die tegen belasting kan als gevolg van het gebruik. Daarom bevat het Triflex lichtgewicht isolatiesysteem een drukverdeellaag (Aquapanel) dat bestaat uit een cementgebonden minerale bouwplaat met een dwarsgroef. Deze worden onderling gekoppeld en met de ondergrond verlijmd. Hiermee ontstaat een zeer stabiele egale ondergrond, die vervolgens waterdicht kan worden afgewerkt met een volledig gewapend en naadloze Triflex afwerking in de gewenste uitstraling.

Triflex’ isolerende systemen gaan niet alleen het weglekken van warmte tegen, maar zorgen ook voor een goede afdichting die vereist is om lekkages tegen te gaan. Tot slot zijn de loggia’s na behandeling volledig beloop- en belastbaar. Uw lounge set en ander meubilair kan hierdoor probleemloos geplaatst worden, zonder schade toe te brengen aan de afwerking. 

Meer weten over isoleren en afwerken van loggia’s of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN