01.09.2019

Kleurrijk fietsparkeerdak Coffee and Bikes

Door de komst van een nieuw onderwijsgebouw op de campus van de TU Delft, het Teaching Lab en ontwikkelingen binnen de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO), ontstond de behoefte aan meer parkeercapaciteit voor fietsen. Uit deze behoefte is Coffee and Bikes gerealiseerd: een aantrekkelijke verblijfsplek met een koffiebar, werkplaats voor fietsen en een tweelaagse fietsenstalling.

Waterdichte deklaag

Omdat er zowel op de begane grond als op het dak werd geparkeerd, was het extra belangrijk dat er op het dak een waterdichte deklaag werd gecreëerd. Deze deklaag diende tevens bestand te zijn tegen mechanische belasting en moest scheuroverbruggend, UV-bestendig en slijt- en stootvast zijn. Na diverse opties is er gekozen om het Triflex ProPark systeem, variant 1 toe te passen. Dit systeem voldoet aan alle voorwaarden en is uitermate geschikt voor (fiets)parkeerdaken.

Gelijk na oplevering van de bouw kon Meekelenkamp Kunststof Techniek BV aan de slag met het aanbrengen van dit systeem. Het Triflex ProPark systeem, variant 1 is een speciaal ontwikkeld systeem voor parkeerdaken met een hoge verkeersbelasting. Het is volledig gewapend, mechanisch belastbaar, antislip en uiteraard volledig waterdicht. Om het dak aan te laten sluiten bij het ontwerp van het gebouw en de omgeving is er een bleekgroene kleurafwerking toegepast.

Coffee and Bikes

In het najaar van 2018 is Coffee and Bikes in gebruik genomen. Het resultaat is een centraal gelegen en kleurrijk fietsparkeerdak dat ruimte biedt aan circa 1.500 fietsen. Met het toepassen van het duurzame systeem Triflex ProPark is het parkeerdak van Coffee and Bikes voor jaren beschermd.

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen via +31 (0)38 460 20 50 of mailen naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder!