17.04.2018

Van gevangenis naar ontmoetingscentrum | Blokhuispoort Leeuwarden

Na diverse renovaties en bestemmingen is Blokhuispoort omgetoverd tot een ontmoetingsplaats. Van bibliotheek tot een kapper, in de voormalige gevangenis is een divers aanbod aan zakelijke, commerciële en culturele doeleinden te vinden. Eigenaar BOEi wil diverse erfgoed restaureren en herbestemmen om het te bewaren en het een waardevolle plek te geven in de maatschappij. Dat is met Blokhuispoort zeker gelukt.

triflex trap
Foto: J. van Dalen

 

Dak-, gevel- en gotenrenovatie

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om Blokhuispoort te verduurzamen. In oktober was er al een start gemaakt met een uitgebreide dak- en gevelrenovatie. Hierbij werd ook de betongoten van ruim 800 meter opnieuw voorzien van een duurzame bescherming. Dit is gedaan met Triflex ProDetail, een 2-componenten, gepigmenteerde afdichtinghars op basis van Polymethylmethacrylaat (PMMA). Triflex ProDetail zorgt ervoor dat de goten scheuroverbruggend, volledig gewapend en bestand zijn tegen worteldoorgroei en extreme weersinvloeden.

Verwerking Triflex-systemen

Naast het dak, de gevel en goten zijn ook het dakterras en de trap in de bibliotheek aangepakt. In samenwerking met TWA Architecten en Tissink Specialistische Afdichtingen (TSA) is de opvallende oranje prefab trap voorzien van een Triflex antislipstrook. Hierdoor kunnen de bezoekers de trap veilig bewandelen. Op het dakterras boven de bibliotheek is Triflex BIS Aquapanel samen met Triflex BTS-P kwartszand fijn toegepast. Het terras is met dit systeem verhoogd en het vloerveld en alle details zijn waterdicht en naadloos afgedicht. Dit is gedaan door middel van een vloeibare kunsthars. Om een uniforme uitstraling te creëren is het antislip instrooimateriaal voorzien van dezelfde oranje finishkleur.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of wat Triflex voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 038 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. Meer informatie over de gebruikte systemen? Download de brochures Triflex ProDetail, Triflex BIS Aquapanel of Triflex BTS-P kwartszand fijn.