20.05.2019

Balkon met stijl

Een stijlvol appartementencomplex in Zwolle. Robuust in metselwerk opgetrokken gevels. Elsbeth, Jeroen en hun dochter Josje genieten dagelijks van het uitzicht op de woonboten in het Almelose Kanaal. Vanaf hun balkon kijken ze uit op het fraaie Wipstrikpark. Een plek om nooit meer weg te gaan, zou je zeggen… 

Thumbnail
1/3
Thumbnail
2/3
Thumbnail
3/3

Toen Jeroen en Elsbeth dit appartement kochten, hadden ze twijfels bij de bestaande betonnen vloer van het balkon dat 15 vierkante meter telt. Elsbeth vertelt: “Op zich was er niets mis met de uitstraling. Maar we hadden het idee dat als de vloer vochtig was, je gemakkelijk uit zou kunnen glijden. Niet wenselijk met een klein kindje.” Terwijl ze zochten naar een oplossing, kwam Jeroen in gesprek met Triflex. “Jeroen wist vanuit zijn werk als ontwikkelaar dat Triflex vloeren voor balkons en galerijen realiseert. Maar toevallig had Triflex ook net de Triflex FloorTattoos geïntroduceerd, waarmee je je eigen stempel kunt drukken op het ontwerp. En dat sprak ons zeer aan.”

Als de zon schijnt, speelt Josje lekker met blote voetjes op het balkon

Iets unieks

Er zijn meer dan 60 verschillende Triflex FloorTattoos. Variërend van functionele afbeeldingen zoals pijlen, maar ook randpatronen en sfeervolle tekeningen. “Wij hebben gekozen voor de afbeelding die de naam ‘retro’ heeft, omdat het past bij onze woonstijl. Ruimtelijk en modern, met hier en daar een persoonlijke touch of een opvallend statement.” Het lichtkleurige patroon steekt subtiel af tegen de antraciet vloer en geeft het balkon een eigen uitstraling.

Elsbeth: “Vlak na de oplevering van het balkon, organiseerden we een borrel voor buren. Die reageerden heel erg enthousiast. Meerdere buren overwegen nu zelf ook zo’n vloer. Sowieso krijgen we veel vragen en reacties. Waarschijnlijk omdat het iets compleet anders is dan de betonvloer, tegelvloer of vlonders die je veel ziet op balkons.”

Blote voeten

Omdat het balkon beschut ligt en de zon een groot deel van de dag aanwezig is, maken Elsbeth en Jeroen er veel gebruik van. “Onze hond Rebel beschouwt het balkon het hele jaar door als zijn slaapplek. Zelf zitten we vanaf februari, maart al regelmatig buiten.” Ook dochter Josje speelt er graag. “Als de zon schijnt, speelt Josje lekker met blote voetjes op het balkon. Het oppervlak voelt heel comfortabel aan aan je voeten. En ook de temperatuur van de vloer is aangenaam. Nooit te heet en nooit te koud.” 

Poetsen

In de zomer voorziet Elsbeth de grijze loungebank van kleurige kussens. Dan eet het gezin er regelmatig samen met vrienden en familie. Daarbij wordt er natuurlijk wel eens geknoeid. “Er is al heel wat overheen gegaan. Van babyhapjes tot rode wijn. Gelukkig is het eenvoudig schoon te maken. Af en toe vegen we de vloer aan en eens in het jaar schrobben we de boel. Ik vind dat je er echt aan afziet dat het kwaliteit is. Het hobbelt of bobbelt nergens, het wordt niet groen; ik vind het ideaal.”

Dromen

Heel lang kunnen Elsbeth en Jeroen niet meer genieten van hun fijne appartement en mooie balkon. Ze bouwen een nieuw huis, nog geen kilometer verderop. Elsbeth: “Met een klein kind is dit appartement met ruim balkon ideaal. Ze kan bijvoorbeeld niet ongezien weglopen. Maar uiteindelijk willen we voor haar en voor onszelf toch graag wat meer ruimte. Een eigen huis bouwen is een droom die uitkomt. En ik ben ervan overtuigd dat voor de nieuwe bewoners dit appartement een droom zal zijn.”

Triflex FloorTattoos voor persoonlijke touch

Een vloer met Triflex FloorTattoos combineert techniek, duurzaamheid en een unieke sfeer. Het principe van de Triflex FloorTattoos is simpel. Met behulp van een speciale folie wordt het ontwerp op de voorbereide ondergrond geplakt. Daarna wordt de beschermende laag erover uitgerold en het patroon in de juiste kleur uitgewerkt. Na een uithardings-tijd van ongeveer één uur, wordt de folie verwijderd en is de vloer gereed. Zo is de vloer van het terras of balkon niet alleen naadloos, slijtvast en perfect waterdicht, maar krijgt deze ook een opvallende uitstraling. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl