25.07.2018

Parkeren boven de AH in Huissen en Zaandam

Parkeervoorzieningen moeten worden beschermd tegen de meest extreme omstandigheden. Deze grote oppervlakken vragen daarom om een perfecte afdichting van de kleinste details. Zowel in Huissen als in Zaandam realiseert Triflex samen met applicateurs de parkeerdaken boven een Albert Heijn Large.

Het zijn grote projecten waarbij Triflex bovenop de kwaliteit zit voor functionele en esthetische oplossingen. Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van beide parkeerdaken, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Triflex CIS-systeem. 

parkeergarage triflex
1/2
Belijning parkeergarage Triflex
2/2

Parkeerdak AH Large Huissen

Aan de Langestraat in Huissen wordt de nieuwe Albert Heijn Large gerealiseerd. De huidige Albert Heijn is te klein en voldoet niet aan de parkeervraag van het winkelende publiek. Het nieuwbouwproject van de AH krijgt een winkeloppervlak van 2.800 vierkante meter. Applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek realiseert een geïsoleerd parkeerdak met plaats voor zeventig auto’s. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het Triflex CIS-systeem dat wordt afgewerkt met Triflex ProPark variant 1.

Op de hellingbaan wordt het Triflex systeem ProPark variant 3 aangebracht. Triflex rayonmanager Bastiaan van Esseveld vertelt: “Het is een mooi proces. De opbouw van het Triflex CIS-parkeerdak bestaat, simpel gezegd, uit een dampremmer en een isolatielaag waarop een zwevende, gewapende druklaag wordt gestort. Deze druklaag wordt vervolgens voorzien van een volledig gewapende en scheuroverbruggende kunststof afwerking. Deze afwerking garandeert uiteraard de waterdichting, maar is natuurlijk ook bestand tegen de mechanische invloeden die op een dergelijk parkeerdak plaatsvinden.” Er wordt ook een apart laad- en losdok gerealiseerd voor de bevoorrading van de Albert Heijn vanaf de Damstraat.

 

De voordelen van Triflex CIS

Het Triflex CIS-systeem is een geschikte keuze voor het parkeerdak. Er is geen geluidsoverlast door het klapperen van de tegels en het verschuiven (zwerven) van tegels wordt voorkomen. Daarnaast is er volgens Van Esseveld een grote esthetische vrijheid. “Denk hierbij aan een tal van mogelijkheden voor de routing en signing – en dus de verkeersveiligheid – op het parkeerdak.” Het oppervlak is waterdicht, wat de ophoping van vuil daaronder voorkomt. Het is tevens eenvoudig te reinigen en onderhouden. De kunststofafdichting is bestand tegen dooizouten, oliën, diesel en benzine. Geen overbodige luxe voor een parkeerdak. “Een ander groot voordeel is dat alle voorkomende details op een parkeerdak naadloos geïntegreerd kunnen worden in de waterdichte kunststofafdichting. Denk daarbij aan lichtmasten, aanrijdbeveiliging, dilataties en gevelaansluitingen”, aldus Van Esseveld.

 

Parkeerdak ZMC Zaandam

Bij het Zaans Medisch Centrum (ZMC) in Zaandam wordt een nieuwe Albert Heijn Large gerealiseerd bij de zorgboulevard. Bij deze nieuwe AH-vestiging zal op het dak geparkeerd worden. Het gaat bij dit project dus om een dak met een slijtlaag die bereden gaat worden. Dat er een supermarkt onder het parkeerdak zit, maakt dit project extra interessant voor de engineering, oftewel de bouwtechniek. Chantal van Tatenhove, rayonmanager bij Triflex, vindt het een interessant project. “Een parkeerdak kent alleen al vanwege de ligging enorm veel uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de complete UV-belastbaarheid. Het dak staat elke dag vol in de zon. ’s Zomers wordt het misschien wel 60 of 70 graden! Het dak moet dus goed bestendig zijn tegen zo’n warmteshock. Maar het moet de enorme waterbelasting ook aan kunnen. Die combinatie is voor ons altijd heel interessant.”

Geïsoleerde dakafdichting

Nu er een zorgboulevard met een grote Albert Heijn komt, waarboven geparkeerd gaat worden, is er gekozen om op het parkeerdak het Triflex CIS-systeem toe te passen. “Dat is ons systeem voor parkeerdaken, waarbij we ook nog een isolatie moeten aanbrengen en een volledig te berijden druklaag”, vertelt Van Tatenhove. “Het is meer dan alleen een coatingsysteem. Het is echt het realiseren van een geïsoleerde dakafdichting.” Bovenop het Triflex CIS-systeem komt een gewapend coatingsysteem.

Kwaliteit voor alles

Bij de start van het project in 2014 heeft Triflex samen met Mecanoo architecten als kennispartner om tafel gezeten om de juiste detaillering en oplossingen voor de parkeergarage te bedenken. Samen met Ahold en de aannemer waarborgt Triflex de kwaliteit van het hele parkeerdak.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit specifieke project of over de gebruikte systemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.