17.08.2021

5 x inspirerende architectonische projecten

Triflex heeft de afgelopen jaren een steentje bijgedragen aan diverse inspirerende architectonische projecten. Wij zetten er 5 voor u op een rijtje. 

Kunstpaviljoen
Jarenlang werden er verzamelde kunstwerken geëxposeerd in een prachtig groene omgeving. In 2001 werd deze locatie uitgebreid met de komst van een architectonisch kunstpaviljoen. Echter, het dak was na jaren sterk verouderd en vertoonde lekkageproblemen. Triflex heeft het dak weer voorzien van een passende oplossing die weer voor jaren meekan. 
 

Iconische afsluitdijk 
In nauwe samenwerking met een team van ontwerpers, technici en ontwikkelaars, waaronder Triflex, verankert Roosegaarde de internationale status van de dijk als icoon van de Nederlandse waterbouwkunde en design. Rijkswaterstaat versterkt de komende jaren de Afsluitdijk om Nederland ook in de toekomst te beschermen tegen de kracht van het water

De Pontsteiger
De Pontsteiger is een van de meest spraakmakende gebouwen die Amsterdam rijk is en is gesitueerd in het oostelijke gedeelte van de houthavens. De woontoren is maar liefst 92 meter hoog, heeft een goede zonligging en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De daken zijn voorzien van zonnepaneel ankers en de pilaren van het complex zijn gegarandeerd waterdicht gemaakt met de duurzame en slijtvaste producten van Triflex.  

Brugwachtershuisje
In Amsterdam is een monumentale brug en brugwachtershuisje volledig herbouwd. Het historisch bouwwerk, ontworpen in 1930 door bruggenarchitect Piet Kramer, werd jarenlang buitengebruik gesteld en opgeslagen. Met de hoogwaardige producten van Triflex werd er een nieuw leven geblazen in het herbouwde brugwachtershuisje. Een uniek project waarbij geschiedenis, techniek en toekomst elkaar ontmoeten. 

Muziektent Plantagepark
In het Plantagepark in Harderwijk is een muziektent gebouwd. Een verrijkend podium voor de stad, waar men bijeen kan komen om te ontspannen, naar muziek te luisteren of optredens te geven. De cirkelvormige koepel is een ontwerp van de Arnhemse architect Fred Kapelle. Met respect voor de historie is de authentieke uitstraling in zijn geheel behouden gebleven.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN