28.06.2022

Multifunctionele parkeergarage in Rotterdam is toekomstbestendig en veilig

De nieuwbouw van GAMMA P+R Noorderhelling in Rotterdam, onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling Stadionpark/Feyenoord City, is een feit! De multifunctionele parkeergarage zet op verschillende manieren in op toekomstbestendigheid en veiligheid. Triflex heeft hier in samenwerking met Gemeente Rotterdam ook een waardevolle bijdrage aan geleverd.

De parkeergarage bevat niet alleen 500 parkeerplaatsen en 18 laadpalen, maar ook een compleet nieuwe GAMMA. De parkeergarage is ontworpen door Wim de Bruijn en zorgt ervoor dat bezoekers veilig en overzichtelijk hun auto kwijt kunnen. Daarnaast is vanaf hier het centrum, met behulp van openbaar vervoer, makkelijk en snel te bereiken. En niet geheel onbelangrijk voor de voetbalfans: de parkeergarage is aangrenzend bij het Feyenoord Stadion, De Kuip.

Parkeerdek GAMMA P+R Noordehelling
1/5
Parkeervakken GAMMA P+R Noordehelling
2/5
Hellingbaan GAMMA P+R Noordehelling
3/5
Detailafwerking
4/5
Parkeerdek GAMMA P+R Noordehelling
Parkeerdek GAMMA P+R Noordehelling
5/5

Triflex draagt bij

Duurzaam, waterdicht, esthetisch en veilig: allemaal factoren die een belangrijke rol speelde bij de bouw van deze parkeergarage. Het was dan ook van groot belang om een vloersysteem te kiezen die de veiligheid, esthetiek, waterdichtheid en levensduur goed konden waarborgen.

De parkeergarage moest beschermd worden tegen water en tegen hoge mechanische belasting (tijdens een wedstrijd van Feyenoord). Vanwege de multifunctionaliteit van het pand, was het een harde eis dat de garage waterdicht moest zijn. Daarnaast krijgt de parkeergarage te maken met externe factoren, zoals weersinvloeden. De vloerafwerking moet dus bestand zijn tegen een hoge mate van thermische belasting, water en mechanische belasting, met als doel de onderliggende constructie en ruimte te beschermen. Daarom is het Triflex ProPark toegepast in twee verschillende varianten: een voor de horizontale parkeervloeren en een voor de hellingbanen. Triflex ProPark is een scheur overbruggend systeem, het is waterdicht, slijtvast en gewapend met membraan.

Verder was de uitstraling ook van groot belang. Dit is gewaarborgd door de parkeervakken een contrasterende kleur te geven ten opzichte van de rijbanen, zodat er rust en overzicht is voor de gebruikers van de parkeergarage. Verder is de bewegwijzering duidelijk en is de verlichting aan de buitenzijde van het pand niet alleen veilig, maar ook waardevol op het vlak van esthetiek. Zo kunnen bijvoorbeeld de kleuren van de verlichting aangepast worden als er een wedstrijd in de Kuip bezig is.  

Resultaat

Het resultaat mag er wezen: de ambities waren om de P+R veilig, functioneel en esthetisch aangenaam te maken en dit is geslaagd! Ook is de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en Triflex goed verlopen.

“Voor meerdere parkeerlocaties zijn we overgegaan naar de systemen van Triflex, omdat we overtuigd zijn van de impact op onze duurzaamheidsambities. Dat betreft ook vloerrenovaties, zoals bij Oude haven en Beverwaard” – De Winter, projectmanager parkeervoorzieningen Gemeente Rotterdam.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN