Helikopterplatform LUMC

Meer weten?

Helikopterplatform LUMC

Bij het Leids Universitair Medisch Centrum is het helikopterplatform een belangrijk onderdeel van de zorginstelling. Dagelijks vliegen er traumahelikopters rond die hier landen, om patiënten zo snel en veilig mogelijk naar het ziekenhuis te vervoeren. Een goed, duidelijk helikopterplatform is hierbij essentieel. Triflex heeft producten en systemen geleverd om het helikopterplatform te restaureren.
Locatie
Leiden
Oplevering
September 2016
Segment
Zorginstellingen
Applicateur
HKZ

Het project

Het helikopterplatform van het LUMC was een aantal jaar geleden aan vernieuwing toe. Het LUMC heeft toen aan gebruik gemaakt van Triflex producten en systemen bij deze renovatie.

Erkend Triflex applicateur HKZ heeft het project uitgevoerd, omdat deze partij veel ervaring heeft met de producten en systemen van Triflex. Ons Deckfoor systeem, variant 3, was het meest geschikt voor de renovatie van het helikopterplatform. Dit duurzame systeem biedt een stevige basis aan het helikopterplatform, het is namelijk geschikt voor een hoge belasting. Traumahelikopters wegen bijna 3000 kilo, een stevig systeem was daarom essentieel. De antislip afwerking zorgt ervoor dat niemand uitglijdt, dit is belangrijk in situaties waarbij een traumahelikopter noodzakelijk is en dus iedere seconde telt. 

Omdat het platform altijd in de buitenlucht ligt, moest deze bestendig zijn tegen alle soorten weersomstandigheden (UV, vorst, water, et cetera) en ook tegen chemicaliën van buitenaf.

Tot slot is ons Deckfloor systeem af te werken in kleur en/of design naar keuze. Door de kleurrijke afwerking bij het platform van het LUMC, kan de traumahelikopter het platform weer gemakkelijk vinden en hier vervolgens veilig landen, om patiënten snel en veilig naar het ziekenhuis te brengen. 

1/1