Galerijen vernieuwd en scheurvorming verholpen

De oude galerijvloer van een appartementencomplex in Leidschendam is voorzien van een Triflex systeem. Met dit systeem kon aan alle wensen en behoeften van zowel de bewoners als de opdrachtgever worden voldaan. De galerijen kunnen weer 25 jaar mee en zien er weer strak uit!
Locatie
Leidschendam
Oplevering
2023
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Rumitec Beton Onderhoud BV

De uitdaging

De bestaande afwerking van de galerijvloeren was verouderd en in de loop van de jaren was scheurvorming haaks op de gevel ontstaan. Dit probleem moest verholpen worden. Daarnaast moest de galerij weer snel beloopbaar zijn na de renovatie, zodat de overlast voor de bewoners beperkt zou blijven. 

De oude situatie
1/4
Het resultaat
2/4
3/4
Het resultaat
4/4

De oplossing

Er is gekozen om de galerijen te voorzien van een Triflex BFS systeem, kwartszijn fijn. Dit systeem was in deze situatie geschikt, omdat het systeem een flexibele afwerking biedt bovenop het bestaande systeem. Ook is het systeem na aanbrengen weer snel beloopbaar, wat de overlast kon beperken. De scheuren zijn voorzien van een R230 membraan. Hiermee kon de scheurvorming worden overbruggen.

Het proces

Op voorhand heeft Triflex hecht testen genomen, om te bepalen of een primer in dit geval noodzakelijk was, of dat het systeem zonder primer zou hechten. Uit de hechttest bleek dat het niet nodig was om een primer te gebruiken, wat veel kosten kon besparen. 

Het renoveren van de galerijen is als volgt uitgevoerd: er is begonnen m et het schuren van de galerijen, waarna de gietvloer ProFloor RS is aangebracht. Vervolgens is hierop de instrooilaag gerealiseerd, welke is voorzien van een inzanding. Deze is tenslotte voorzien van een finishlaag, waarmee het Triflex BFS systeem compleet was. 

Het resultaat

De galerijen zien er weer strak uit en van scheurvorming is geen sprake meer. Door het aanbrengen van het Triflex systeem op de galerijen, is de verwachte levensduur maar liefst 25 jaar. Een mooi resultaat, waar alle betrokken partijen tevreden mee zijn!