?

Eyecatcher Lichttoren deels gerenoveerd

De Lichttoren is een echte eyecatcher in Eindhoven. Meer dan 100 jaar geleden werd dit complex gebouwd; het functioneerde destijds als gloeilampenfabriek van Philips. In de loop der jaren is de uitstraling wat minder fraai geworden en is het beton van onder andere het siertorentje met piramidedak aangetast. Tijd voor een kleine renovatie!

Locatie
Eindhoven
Oplevering
Eind 2020
Segment
Daken en Dakdetails
Applicateur
Camp Schilderwerker

De uitdaging

Het was voor de opdrachtgever belangrijk dat het dak zijn witte kleur zou behouden en dat het dak een lange levensduur kreeg; dit was een uitdaging. Een andere grote uitdaging tijdens dit project was de bereikbaarheid van het dak van de Witte Dame. Het pand ligt namelijk midden in Eindhoven en het dak is hoog, waardoor het moeilijk is om hier te werk te gaan.

De oplossing

Triflex bood de oplossing voor dit probleem met het ProDetail Finish systeem. Een groot voordeel van dit systeem is dat het zowel horizontaal als verticaal aangebracht kan worden. Door de piramidevorm van het dak, is het lastig om een systeem in slechts één richting aan te brengen. Triflex ProDetail is dus de ideale oplossing voor dit project!

Het proces

Applicateur Camp Schilderwerken heeft het systeem geduldig en netjes aangebracht, met behulp van een hoogwerker. Eerst is de bestaande coating verwijderd, waarna er een betonreparatie is uitgevoerd. Vervolgens is het Triflex systeem in de juiste volgorde aangebracht.

Het resultaat

Het resultaat van dit bijzondere project, is een fraai, strak witgekleurd dak van De Witte Dame, onderdeel van eyecatcher de Lichttoren. Naast deze fraaie uitstraling is ook het beton geconserveerd en hiermee beschermd. Met deze bescherming gaat het piramidedak weer jaren mee!

Dak Witte Dame
Afwerking met Triflex ProDetail
1/4
Dak Witte Dame
Proces afwerking
2/4
Dak Witte Dame
Dak Witte Dame
3/4
Philips Lighthouse
Phillips Lighthouse
4/4