26.09.2022

Duurzame renovatie RWZI Gieten

In een waterland als Nederland is de waterindustrie een belangrijk, breed begrip. Bij een renovatie zijn snelheid, waterdichtheid, lange levensduur, chemische bestendigheid en een duurzame oplossing belangrijk.

Zo ook bij de nabezinktank rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Gieten. Hier waren herstelwerkzaamheden nodig aan een van de installaties waarbij het afvalwater wordt gezuiverd voordat het op het oppervlaktewater wordt geloosd.

1/4
Nabezinktank Gieten
2/4
Nabezinktank Gieten
3/4
Nabezinktank Gieten
4/4

De uitdaging 

De omloopranden en delen van het beton van de bezinktank waren beschadigd. Dit betekent dat het wiel van de ruimerbrug moeilijker kan rondgaan of zelfs tot stilstand kan komen. Dit was een belangrijke reden om de betonnen rand te herstellen; er moest een nieuwe, duurzame afwerking worden aangebracht, zodat stagnatie van de ruimerbrug wordt voorkomen. Triflex had hier een goede oplossing voor!

Proces

Erkende Triflex applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen (TSA) is hier mee aan de slag gegaan. Zij hebben ervaring met dit soort projecten en weten de belangen en standaarden van het waterschap te behartigen. De beschadigde delen van de omlooprand en beton zijn eerst verwijderd door TSA. Delen van het beton zijn hersteld door het aanbrengen van een minerale mortel op een voorgeprimerde ondergrond. Deze minerale mortel is vervolgens voorzien van Triflex Primer 276, Triflex ProDetail en is ingestrooid met Mandurax korrels. Tot slot is het geheel afgewerkt met Triflex Finish 202.

Extra belangrijk tijdens het project was de hechting van het systeem en het uiteindelijke resultaat van de bovenste afwerklaag. Dit moest mooi en glad afgewerkt worden, om zo het wiel soepel te laten rijden. Tegelijkertijd moest het ook antislip zijn, zodat het wiel niet door kan glijden. Met de Triflex systemen is er voldaan aan deze eisen en het gewenste eindresultaat is behaald.

Het voordeel van deze systemen is dat het een snelle applicatie heeft en een korte uithardingstijd. Op deze manier kon de nabezinktank weer snel gebruikt worden.

Betrokken partijen:

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.