Vernieuwd aanzicht entree TNO-pand

Een waterresistente vloer
Meer weten?

Entreevloer TNO-pand

TNO is een onderzoeksorganisatie en heeft als doel om kennis toepasbaar te maken voor bedrijven en overheden. De firma verbindt mensen en wetenschap met elkaar en richt zich op diverse innovaties.
Locatie
Rijswijk
Oplevering
Oktober 2020
Segment
Balkons en galerijen, Daken en dakdetails
Applicateur
BP Management

De uitdaging

De entree van een TNO-pand in Rijswijk verkeerde zich in zeer slechte staat. De bestaande coating liet los en er ontstonden lekkages door de slecht afgewerkte detailleringen. Tevens was de uitstraling hoognodig aan vervanging toe. De opdrachtgever vond het belangrijk dat het vloerveld een vernieuwd aanzicht kreeg en weer langdurig waterdicht en wortelwereld werd. Applicateur BP Management kreeg de taak om het project aan te pakken met de duurzame producten van Triflex.

De oplossing

De keuze is gevallen op het Triflex ProTect systeem. Dit is een volledig gewapend, scheuroverbruggend en wortelwerend afdichtingssysteem dat duurzame zekerheid biedt op ieder oppervlak. Tevens helpt dit membraan veelvoorkomende problemen zoals krimp- en plooivorming en lekkages te voorkomen.

Om hoeken en complexere detailleringen ondoordringbaar en naadloos te maken, is er daarnaast gekozen voor het Triflex ProDetail systeem. Dit is een hoogwaardig, flexibel en hydrolysebestendig systeem. Een bijkomend voordeel is dat beide systemen onder andere snel uitharden en een uitstekende hechting op uiteenlopende ondergronden hebben.

Het proces

Er waren hevige scheuren in het beton geconstateerd. Deze bevonden zich in de druklaag op de oplegpunten van de betonvloer en de staalconstructie. Het bovendek werd niet belast en het vermoeden was ook dat dit geen dynamische scheuren waren. Een ijzersterk en gewapend systeem was dan ook noodzakelijk. De verwerkers hebben de putten en het vochtpercentage in het beton nauwkeurig bekeken. Als eerste begonnen de verwerkers met het verwijderen van de bestaande coating en de detailleringen, waarna het beton is hersteld. Vervolgens zijn de detailleringen gerepareerd en daarna de systemen zorgvuldig aangebracht.

Het resultaat

Het proces is naar wens verlopen en de jarenlange problemen en schades zijn nu definitief opgelost met de duurzame Triflex-afwerkingen. Hoeken en complexe detailleringen zijn naadloos in het geheel geïntegreerd. De vloer heeft een net aanzicht gekregen en is weer voor jaren waterresistent en wortelwereld.

Entree TNO-pand Rijswijk Triflex
1/3
Entree TNO-pand Rijswijk Triflex
2/3
Entree TNO-pand Rijswijk Triflex
3/3
Casestudy

Gerelateerde referenties